Maitstes Coccodrillo roogi, rääkisid noored oma tulevikuplaanidest. Kavatsused olid mitmesugused: õppima Tartu Ülikooli või Eesti Maaülikooli, reisima, välismaale vabatahtlikuks või sõjaväeteenistusse. "Eestis on väga head ülikoolid," arvas Ekke Sakkov, kes kõigepealt kavatses astuda Tartu Ülikooli majandust õppima ja seejärel jätkata õpinguid Inglismaal Cambridge'is. Nii Ekke kui ka Anne-Mai Saar kinnitasid, et keeleoskus pole meie noortel välismaal õppimisel takistuseks, sest inglise keelt osatakse hästi. Vallavanema küsimusele, mida tähendab noortele Viimsi, tuli mitut moodi vastuseid: idüll lehmadega, kitsed, Piilupesa lasteaed, kodu. Kindlasti peaks Viimsi jääma omaette vallaks, mitte liituma pealinnaga, arvasid noored.

Lõpetanud kiitsid viimase õppeaasta koolitoitu. Anne- Mai Saare sõnul oli lausa kahju lahkuda koolist, sest viimasel aastal oli toit väga hea. Uue firmaga, kes sügisest alates kooli toitlustas, läksid toidud maitsvamaks ja puhvetis valik mitmekesisemaks. "Võiks lausa teha päeva, kus kohtume kõik kooli sööklas, et pannkooke süüa," pakuti huumoriga. Ja muidugi kõneldi ka õpetajatest, kellest oli kahju lahkuda ning kellest kõigepealt nimetati Kirsi Rannastet ja Hilja Kuningat. "Meie olümpiaadide tulemused näitavad ka, kui head õpetajad meil olid," ütles Ekke Sakkov. Viimsi Kooli hindasid noored turvaliseks, kus pole narkodiilereid luusimas ega narkootikumid üldse kõneaineks.

Vallajuhte huvitas, kui hästi noored oma kodukoha omavalitsust ja volikogu tunnevad. Volikogu liikmetest teadis Anna Maria Pinnonen Aarne Saluveeri. Noortelt tuli kohe vastu küsimus: mis on volikogu eesmärgid? Vallavanem selgitas. Sellest tõusis mõte, et ehk peaks vallavalistus oma tegemisi noortele koolis tutvustama ning valla ja volikogu teemat võiks ühiskonnaõpetuse tunnis kajastada. Loomulikult kõneldi ka eksamitest ja lõpukirjandite teemadest.

Lõpetajad said vallavalitsuselt tänutäheks rahalise preemia ja kingiks valla raamatud.

Kuidas noortel sisseastumised õnnestusid, sellest lubasid nad ka Viimsi Teatajale teada anda.
________________________________________

Gümnaasiumi medaliga lõpetanud

Kuldmedaliga lõpetajad:
l Piia Masing / Viimsi Kool
l Ekke Sakkov / Viimsi Kool
l Annabell Kuldmaa / Tallinna Reaalkool
l Helena Kirsipuu / Gustav Adolfi Gümnaasium
l Jaanika Lember / Tallinna Vanalinna Hariduskolleegium

Hõbemedaliga lõpetajad:


l Roland Himma / Viimsi Kool
l Anne-Mai Saar / Viimsi Kool
l Anna Maria Pinnonen / Viimsi Kool