Projekti eestvedaja oli sama maja elanik Merike Kim. "Olin lapsega kodus ja tundsin puudust võimalusest istuda maja ees, kus laps saaks mängida," rääkis Kim. "Hakkasin siis uurima, et kuidas sellist väljakut saaks. Suur oli mu üllatus, kui kevadel ühistu koosolekul selgus, et mänguväljaku rajamine on plaani võetud."

Merike Kim rääkis, et lasi projekti teha ning tehtud said ka kõik eeltööd ja mõõdistused. Kahe lapse emana rõõmustas Kim, et vallavalitsus ettevõtmist toetas. "Tänu kokkusattumisele ja jutuajamisele vallavalitsuses jõudsime mänguväljaku ehitamiseni," sõnas Viik.

Mänguväljaku avamisel osales abivallavanem Jan Trei, kes rääkis, et vallavalitsusel õnnestus sel aastal saada riigi eelarvest investeeringutoetust 10 000 eurot laste mänguväljaku rajamiseks. "Suured tänud IRL Riigikogu fraktsioonile," ütles Trei. "Planeerisime laste mänguväljaku rajamist Haabneeme piirkonda, kus elab üle 1500 lapse." Haabneeme alevikus on häbematult vähe laste mänguväljakuid. "Eriti piinlik on lugu osade uute kortermajade arenduste puhul, kus lastel puuduvad igasugused võimalused oma mänguväljakul mängimiseks," tõdes Trei.

"Kui asusime Ado Viigiga suhtlema, saime meeldiva teadmise, et korteriühistul oli olemas laste mänguväljaku projekt, mis seisis jõude. Kaua mõelda polnud vaja. Meie poolt olid rahalised vahendid ja ühistu poolt projekt. Lõime käed ja panime laste mänguväljaku rajamise töösse."

Valla suuremasse alevikku uue mänguväljaku rajamine on Trei sõnul väga positiivne näide omavalitsuse koostööst korteriühistuga.

Lisaks toredale mänguväljakule, millel on väga hea ja lapsesõbralik kate, nii et lapsed esialgu sellele vaid palja jalu astusid, on selle juures uhiuued pingid ning tulevad ka prügikastid. Lapsi on Kaluri tee 2 ümbruses palju ja Viigi sõnul on see suur asi, et neid saab toast ja arvutite juurest õue meelitada. Edasi on neil võimalus minna skateparki ja seejärel peagi valmivale suusamäele. "Lapsed õpivad oma keha tunnetama, harjuvad väljas olema ja loodus ei jää neile võõraks," loetles Viik mänguväljakute ja muude õuetegevuste väärtusi. Viigi arvates on Kaluri tee 2 praegu Haabneeme piirkonna kõige ilusam mänguväljak.

Mänguplats sai kohe populaarseks. Viik sõnas, et tema kokku loetud rekord oli korraga 17 last väljakul.