Kaks nädalat tagasi käis Raepressi uudistest läbi koerte teema, täpsemalt see, et keskkonnaamet rekonstrueeris meie naaberlinnaosas Kristiines koerte jalutusaia. See info ärgitas mind üle vaatama koerte jalutusplatside olukorda meie, Nõmme linnaosas. Tuleb välja, et kuigi parke ja rohealasid on siin külluses, on Nõmme linnaosa koeraomanikud sunnitud läbi ajama vaid ühe spetsiaalselt lemmikloomadele mõeldud jalutuskohaga, kus oma koeri treenida. Seda tundub meie rohelise, pindalalt Tallinna pea suurima linnaosa jaoks vähevõitu. Vestluses koeraomanikega selgus ka, et oma koeraga koerteaedikusse jalutama pääsemiseks tuleb pahatihti neil lausa järjekorras oodata. Samas on Nõmmel veel külluses kasutult seisvaid rohealasid, mis võiks leida rakendust hooldatud ja aiaga piiratud jalutusväljakutena.

Nii linnaosa spetsialistid, kellest paljud on ka ise koeraomanikud, kui ka paljud Nõmme elanikud on olnud arutelude käigus ühtemeelt, et korrastatud, aiaga ümbritsetud, spetsiaalselt koertele mõeldud jalutus- ja treeningalad lisaksid linnaosale turvalisust ja looksid lisaväärtust. Vajadus nende järele on suur.

Siinkohal peame aga kindlasti esmatähtsaks meie linnaosa koeraomanike arvamusi ja ettepanekuid, kuhu nimelt oleks kõige otstarbekam lemmikute jalutusplatse rajada. Koostöös linnaosa spetsialistidega oleme välja selgitanud järgmised alad, kuhu oleks võimalik koerte jalutusplatse rajada: Nelgi-Pihlaka-Võidu tänava piirkond Männikul, Risti tänava kant, Vabaduse puiestee 215 ja Rännaku puiestee noortekeskuse ümbrus või Ilmarise ja Hiiu tänava paikkond.

Kuid enne veel, kui tegutsema asume, paluksin jällegi, head lugejad ja koeraomanikud, teie arvamust, kas loetletud kohad on sobilikud ja vastuvõetavad või on teil selle suhtes eriarvamusi ja ettepanekuid.

Soovin kõigile linnaosa elanikele mõnusat suve ning aega nii enda kui ka teile oluliste lähedaste inimeste jaoks!