Türi Kultuurimaja direktori Ülle Välimäe sõnul on igas kevade tulekus midagi uut: „Teatavasti saabub ta meile alati erineval kuupäeval ja kellaajal. Täiesti kindel on aga see, et kevade saabumise hommikul äratame unest Murumoori, käivitame muruniiduki ja kuulame linnulaulu."

Samal õhtul saab Välimäe sõnul kultuurimajas kuulata kontserti „Hümn armastusele", kus esineb Silvi Vrait. Suurimad pidustused kevadpealinna auks toimuvad laupäeval, 24. märtsil. „Siis oleme kutsunud endale külla ka teiste teemapealinnade esindajad. Esinevad Suisapäisa ja Nukukoor ning toimub „Kevade" stiilipidu, mille teemaks on, et kui Arno Teelega Türi Kultuurimajja jõudis, oli kevad juba alanud," lisab Välimäe.

Kevadkuu lõpetab aga juba teist aastat korraldatav TULBIpäev. „Kevadkuu viimasel päeval on tegelikult kolm huvitavat üritust," räägib Välimäe. „Kultuurimjas toimub II TULBIpäev, esimene tulbipäev eelmisel aastal läks igati korda ja tekitas suure huvi seda korrata. Samal päeval toimub ka kõnnisarja „Käime koos" avaüritus ning õhtul on kultuurimajas kevadkontsert.

Ka järgnevatel kuudel toimub kevaadpealinnas hulk põnevaid üritusi, olgu selleks siis pärimusmuusikafestival, Jazzkaar või Eesti kammerkooride festival. Üritusi leidub kindlasti igale maitsele," lisab Välimäe. „Oleme püüdnud sel hooajal mitte rõhuda uudsetele ettevõtmistele, pigem proovime laiendada vanu ja harjumuspäraseid."