Kella 12-13 mängitakse rahvamajas mälumängu, mis ei ole just päris traditsiooniline. Kuidas ja mis täp­semalt, saate teada, kui registreerite oma kuni 5-liik­melise võistkonna hiljemalt võistluspäeva hommikul ja tulete mängima.

Kell 13 on päeva ametlik algus ja siis on võimalik oma osavust proovile panna üksi ja võistkonniti järg­mistel aladel: jalagolf, takistusrada, petank ja lasertiir.

Meeskondlik mäng on tänavu hiiglaste korvpall ja naistele korraldatakse lüpsivõistlus. Miks just hiigla­sed ja keda lüpstakse, jäägu esialgu saladuseks, kindel on see, et kõik alad on kõigile jõukohased pikkusest, kaalust ja vanusest sõltumata.

Seda siiski ühe erandiga, milleks on kell 15.30 algav rammumehe võistlus. Kiikla tugevaimat meest on valitud juba kuuel aastal. Võisteldakse viiel alal, võit on seni läinud neljale mehele, neist Siim Linnard on võitnud kolmel korral. Võistluse valmistavad ette ja viivad läbi kaks inimest - Niina ja Veljo Kingsep - ja vähemalt ühe purgi mett saab kaasa iga osavõtja.

Mõtte- ja liikumismängude kõrval pakuvad rahuli­kumat tegevust töötoad. Õhupalli töötoas on võima­lus saada nutikalt vormitud õhupallikuju omanikuks. Teises töötoas saab kaasa võetud vanad teksad juhen­daja abiga uueks kujundada.

Üheks päeva traditsiooniks on saamas kodutööna valminud suvevidinate konkurss. Eelmistel aastatel on võistlema toodud hernehirmutisi ja tuulelohe­sid. Tänavune teema on tuulekell. Tehke valmis ja tooge kaasa. Parematele tuulekellade valmistajatele, nagu ka kõigil teistel võistlustel osalejatele, panevad auhinnad välja VKG ning Mäetaguse valla asutused ja ettevõtjad.

Päeva toetavad Mäetaguse vallavalitsus, kohaliku omaalgatuse programm, VKG, MTÜ Maadaam ja MTÜ Mäetaguse Spordiklubi.