Kohila Sisehalli  valmimise taga on ekstreemsportlaste klubi „Kohila Kobad” ja MTÜ Raplamaa Noored, kes koos taotlesid vana hoone skatehalliks renoveerimiseks toetust PRIA Külade uuendamise ja arendamise toetusmeetmest. Vana garaažihoone sai uue katusekatte, aknad ja uksed, korrastati ümbrus ja ligipääsuteed, rajati piirdeaed. Uuendati elektrisüsteem ja paigaldati valgustus hoonesse ning tänavale. Projekti kogumaksumus oli 600 000 krooni (38 348 eurot), 507 000 krooni (32 403 eurot) sellest moodustas PRIA toetus.

Ekstreemspordi harrastajaid ootavad sisehallis neli suurt obstacle´it [skate-keeles obstaaklit] ehk rampi, Kohila Kobade esindaja Oliver Saare  sõnul oli vajadus sisehalli järele väga suur. „Pidevaid harjutajaid on Kohilas paarkümmend, lisaks lihtsalt huvilised, kelle arvu ei oskagi ütelda. Raplas on neid kindlasti rohkem ja Tallinnas, kus seni üks ja väga ülekoormatud sisehall tegutseb, on huvilisi sadu või isegi tuhandeid,” arvab Saare. „Sisehall toob Kohilasse ekstreemspordihuvilisi noori kindlasti juurde nii Raplamaalt kui ka Tallinnast,  sest aastaringse harjutamise tingimused paranevad,” on Saare kindel.

MTÜ Raplamaa Noored esindaja Anneliis Kõiv  kinnitas kogenuma koostööpartnerina, et koostöö ekstreem-poistega oli  väga hea  „Poisid on igati asjalikud ja valmis vabatahtlikult oma energiat ühisesse üritusse panustama. Kohila Kobad hoiavad korras kaht väli skateparki, senini on nad tõestanud, et oskavad harjutuspaikade eest vastutada”.