Esimesel korral oli rahvamajja, mis jääb ka tulevikus meeste kokkusaamiskohaks, kokku tulnud paras seltskond mehi. Nõmme klubisse saamisel peab vanus olema üle kuuekümne aasta, Varbola mehed arvasid, et nende parim vanus algab viiekümneselt.

Urmas Lepikul tuli kaks aastat tagasi idee luua Nõmmel, oma kodukohas soliidses eas härradele oma klubi. Varbola mehi huvitas, mida nad oma klubis teevad ja mis on nende kooskäimise mõte. Kõigile küsimustele said nad kalja rüübates ja kringlit näksides vastuse. Ei saa mainimata jätta, et mehed on just kaljaõhtute poolt - ei mingit alkoholi

„Märkasin, et meie ümbruskonnas on palju mehi, kes tunnevad üksindust. Nõmme vahel jäid silma vanad mehed, kes, kilekott näpu vahel, väsinud sammu ja tuima näoga kodu poole kõndisid. Sellest tekkiski mõte, et teeks klubi, kus mehed saaksid omavahel suhelda, et nad ei peaks üksi kodus konutama ja telekat vaatama. Muidugi on neil vanameestel ka kaasad, aga vahel tahavad meestejutud rääkimist," pajatas klubi kokkukutsuja, Varbola puupäevadel paljudele tuttavaks saanud skulptor Urmas Lepik.

Nõmme mehed tulevad kokku kord nädalas. Neil on külas käinud mitmeid toredaid esinejaid poliitikute, meedikute või loodusmeeste hulgast. Nad on teinud ühiseid väljasõite. Külastatud on ka Varbola linnust ning lähikonna vaatamisväärsusi. Klubi vanim liige, kes on 84aastane, tegi jalgrattasõidus silmad ette palju noorematele meestele. Kahel teemal Nõmme Vanameeste Klubis ei räägita -- selleks on poliitika ja naised.

Kohtumisõhtul said mehed omavahel palju muljeid vahetada, Varbola mehed on indu täis oma klubi käima panna. Kui nõmmekad saavad kokku kord nädalas, siis meie kandi mehed peavad plaani hakata koos käima kord kuus. Samuti otsustati, et vanameeste klubiks end ei nimetata, vaid nad on lihtsalt "50 ja pluss meesteklubi".

Järgmine kohtumine leiab aset kuu aja pärast, 13. aprillil, kohtumispaigaks on ikka Varbola rahvamaja. Nii, et mehed, kel tahtmist midagi vahvat ette võtta ja kel vanust viiskümmend ja pluss, olete toredate meeste kampa oodatud.