Keskväljakul olid end mõnusalt sisse seadnud nii kirbuturulised kui kommipood. Kohvikupidaja Maarika Sale oli aga tööle rakendanud kogu oma pere, et pakkuda head ja paremat. Olgugi, et ilm oli veidi jahedavõitu, ei peljanud emmed oma pisipõnnidega käruralli rajale asuda.

Mudilastele oli kõige meeldivaimaks paigaks muidugi batuut, kuid populaarne oli ka poni- ja hobusõit.

Kristina Oss pani lapsed rõõmsasti zumbatama, korraldati ka teisi meeskonnamänge.

Loovliikumise tuba keskväljakul viis läbi Barbara Lehtna, meisterdamise töötoas askeldas Anni Tetsmann ja kunsti töötoas tegutses Egert Mitt. Samal ajal kui keskväljakul käis melu, olid gümnaasiumi vanal staadionil sportlikult aega veetmas paljud lapsed. Selle eest kandsid hoolt Reet Elmik ja Kristi Kivisild.

Põnev oli ka rahvamaja Ly galeriis, kus valitses kunsti- ja muusikamaailm, mille oli loonud Märjamaa muusika- ja kunstikooli pere. Kooli õppurid koos pedagoogide ja direktoriga tutvustasid oma Pihlaka tänava kooli ja selles õpitavaid erialasid.

Loomulikult tehti seda muusikainstrumentide abil. Väikeses galeriis kõlasid akordioni, saksofoni, klaveri, kitarri ja teiste muusikakoolis õpitavate pillide hääled. Laps, kes soovib muusikalist haridust just selles koolis saada, saigi teada, milline on instrument, mida ta tulevikus mängida tahaks. Ja kes saaks veel parimaks eeskujuks olla kui sõber, kes mõnda pilli juba valdab! Lapsevanem, kel tekkis mõte sügisel oma võsuke muusikat või kunsti õppima panna, võis vestelda direktori ja õpetajatega ja saada lähemalt teada, milliseid põnevaid asju ühes huvikoolis tehakse. Paljudele on juba eeskujuks selles koolis õppiv õde või vend.

Galeriis oli pliiatsitele valu andmas ja kauneid pilte joonistamas palju lapsi. Oli ülimalt tore, et muusika- ja kunstikooli pere oma majast välja tuli ning niiöelda avatud uste päeva hoopis rahvamajas läbi viis.

"Mulle väga meeldis see päev ja lapsed, kes päevakavaga kenasti kaasa tulid. Tunnen, et olen sattunud toredasse paika, see innustab uusi ja huvitavaid ettevõtmisi noortele ja lastele korraldama," sõnas Märjamaa Valla Noortekeskuse vastne juhataja Anni Tetsmann.

Olgugi, et sel korral oli kirbuturul kauplejaid veidi vähem kui mullu, olid kõik kohal käinud rahul. Lapsi oli kohal nii Valgust, kui Varbolast. Vahva oli kuulata kahe õe omavahelist vestlust: "Ära lase mul käest lahti ja jookse siin niimoodi, ega me Valgus pole!"

Seekordne lastekaitsepäev oli Märjamaa rahvamaja, gümnaasiumi, muusika-ja kunstikooli ning noortekeskuse ühistöö. Lastekaitsepäeva peeti ka Sipas.

Suur tänu korraldajatele ja osalejatele!