Värska Gümnaasiumis õpetavad majandusõpetust ja juhendavad firmasid: Elle Tikkop (1. ja 5.klass), Pille Kruustik (8.kl ja minifirmade juhendamine), Heini Siilik (minifirma juhendamine) ja Helena Kudre (õpilasfirmade juhendamine ja uuest õppeaastast 12. klassi majandusõpetus).

28. novembril toimus Missos Ettevõtluspäev, kus osalesid 4 Setomaa kooli õpilased. Värskast sõitsid Misso 5. klassi lapsed koos õpetaja Elle Tikkopiga. Esmalt külastati Andri-Peedo talu, kus kasvatatakse kitsi. Tutvuti talu tegemistega ja maitsti kitsepiima. Seejärel toimus Tsiistre Külakojas savi õpituba. Päeva lõpuks külastati Nopri Taulumeiereid. Õpilastel oli tore tutvuda teiste Setomaa koolide õpilastega ja teada saada Misso ettevõtlike inimeste tegemistest.

Sellel õppeaastal tegutseb koolis kolm minifirmat. MF „Aolinõ" on loodud 7. klassi tüdrukute poolt ja tegeleb taaskasutusega, plastikust kanistritest aluste tootmisega. Minifirma liikmed on Keiu Savik, Kristel Jaago , Sirle Kisla. MF „Seto Domino" meeskonda kuluvad: Anete Vabarna, Maia Mustimets, Alic Koppel, Krete Auser. Toodanguks on Setomaa tunnustega domino.

MF „Verska pusle" toodab puidust puslesid. Minifirma on loodud 8.klassi õpilaste poolt. Tegusaid noori: Kevin Savik, Mark-Andre Perve, Siim Vorobjev ja Liis Metskaev juhendab Heini Siilik. Esimene võimalus oli minifirmadel oma tooteid tutvustada ja müüa selle aasta esimesel laadal „Pärnumaa Jõulud 2013".

MF Seto Dominod tunnustati minifirmade seas PARIMA TOOTE auhinnaga.

Jätkuvalt tegutseb koolis õpilasfirma ,,ELF''. Kohvikus toimetavad 10.klassi neiud: Doris Kudre, Eike Koppel ja Kerlyn Kisla on andnud kohvikule uut hoogu, valmistades ise maitsvaid küpsetisi vähemalt korra nädalas.

Müügilettidel on maiustuste kõrval saadaval ka koolitarbed ja tervislikumad ampsud: mandariinid, pirnid, kuivatatud puuvili, pähklid.

Õpilasfirmas „LUXvalgus" tegutsevad aktiivsed gümnaasiumiastme tüdrukud Elis Raudkett presidendina, Laura Tillo turundusjuhina ja Anet Suure tootmisjuhina.

Õpilasfirma tegevusalaks on erinevates stiilides valgustite valmistamine ja dekoreerimine. Põhiliseks toodanguks on pitsist lambivarjud, mis oma imeliste mustritega toovad tuppa sumedat valgust ja soojust.

Pärnus toimunud õpilasfirmade laadal tunnustati nende pitsist lambi-varjud laada PARIMAKS TOOTEKS. Žürii kiitis ka nende kliendisõbralikku müügistrateegiat ja suurepärast müügikoha kujundust ehk stendi. Kuna õpilasfirma LUXvalgus tõestas oma tublidust Pärnu laadal, siis avaneb neil tõenäoliselt võimalus esindada Eestit ka Euroopa õpilasfirmade konkurss-laadal, mis toimub aprillis Iisraelis.

Ettevõtlikkust õpilastele ja tegutsemisrõõmu teile juhendajad: Elle, Pille, Heini ja Helena! Loodetavasti mõni kooliajal õpilasfirmas tegutsenud noor peagi oma ettevõtte siia piiriäärsesse piirkonda loob.