Suur tänu kõikidele pranglijatele!

Maakondlik matemaatikaolümpiaad toimus 28. jaanuaril Nõo Reaalgümnaasiumis. Väga tubli saavutuse said 6. klassi õpilane Kristjan Saavan, kes saavutas maakonnas 10.-11. koha ja 5. klassi õpilane Silver Hani, kes tuli 28. kohale.

Traditsioonide kohaselt toimus Melliste koolis 9.-13. aprillini matemaatikanädal. Klassides viidi läbii matemaatikaolümpiaad ja nuputamisvõistlus, kirjutati toredaid jutukesi oma klassi numbriga ning joonistati numbripilte. Pikapäevarühmas sai lahendada matemaatilisi mõistatusi ja mängida loogikamänge.

Selle aasta parimad olümpiaadiülesannete lahendajad on:

Margitta Pärn, Voldemar Saavan, Kevin Paulson (1.kl); Märt Kilgi, Kaidi Saks, Helena Toomsalu (2.kl); Karl Erik Toomemägi, Rain Põld, Laura Põld (3.kl); Levo Lukk, Heleriin Boisen, Marcus Paulson (4.kl); Silver Hani, Riian Rõuk, Kristina Roosiväli (5.kl); Viktoria Rebane, Kristjan Saavan, Kert Kangur (6.kl).

Kõige nutikamad nuputamisülesannete lahendajad on:

Margitta Pärn, Kert Jõesaar, Kevin Paulson (1.kl); Liis-Aleksandra Boisen, Kaidi Saks, Märt Kilgi (2.kl), Rain Põld, Oskar Kontro, Sandra Hani (3.kl); Begly Kuik, Heleriin Boisen, Levo Lukk (4.kl); Silver Hani, Riian Rõuk, Heiko Pärl (5.kl); Kert Kangur, Kristjan Saavan, Viktoria Rebane (6.kl).

Suur tänu kõikidele õpilastele osalemise eest ja õpetajatele, kes aitasid matemaatikanädalat läbi viia!

Aile Kilgi Melliste algkool-lasteaia õpetaja

Üksik üks

Kord otsustas üksik üks minna metsa äärde lilli korjama. Kui ta metsa jõudis, kohtas ta seal jänest. „Tere jänes" ütles üksik üks. „Mida sina siin teed?"

„Vaata, kui ilus on kevad!" Jänes kutsus üksiku ühe endaga aasale mängima ja lilli korjama. Üksik üks oli õnnelik, et leidis endale sõbra.

Kevin Arro 1.klass

Kartlik kuus

Ühes suure kooli klassiruumis elas number kuus. Ta oli nagu iga teine number, kui välja arvata see, et ta oli kohutavalt kartlik. Kui teised arvud ronisid tahvlile, et seal tehet moodustada, ei julgenud kuus sinna minna. Ta istus kapi taga peidus ja kartis kõike, mis vähegi liigutas.

Varsti hakkas see ka teistele numbritele närvidele käima. Ilma kuueta ei saanud nad ju korralikku matemaatikaõpikut koostada. Nad proovisid kuut välja meelitada, aga kuus jäi endale kindlaks ja ütles: „Ma ei taha välja tulla. Mul on ka siin väga hea olla." Kuidas numbrid ka ei proovinud, ei saanud nad kuut nurgast välja.

Varsti andsid nad alla ja lahkusid, aga siis hakkas kuuel kurb, et ta oli teisi alt vedanud ja ta jooksis neile järele. Koos kuuega said numbrid matemaatikaõpiku valmis teha ja kuus ise polnudki enam nii kartlik.

Kristjan Saavan 6.klass

Veider viis

Elas kord viis. Ta oli teistest viitest veidram. Teised viied olid ilusad, aga tema kole. Veider viis läks nõida otsima, kes teda aidata saaks. Veider viis rändas läbi viie metsa ja maa. Lõpuks jõudiski ta nõia maja juurde. Maja oli suur ja hirmuäratav. Veider viis koputas uksele. Nõid tegi ukse lahti. Viis rääkis oma loo ja nõid andis talle pudeli võlurohtu. Veider viis jõi selle kohe ära ja muutus ilusaks viieks. Nõid ütles, et ta on esialgu veel öösel kole. Teised viied olid nüüd temaga sõbrad. Nad mängisid koos. Sellest ajast peale on ta tavaline viis, keegi ei kutsu teda enam veidraks.

Lauri Luha 5.klass