Päeva ettevõtmistesse oli kaasatud ka Viljandi linnaraamatukogu. Raamatukogupoolne tegevus kavandati koos Paalalinna kooli saksa keele õpetaja Ene Sarapiga. Lasteosakonna ja lugemissaali töötajad koostasid saksa laste- ja noorsookirjandusest näituse «Tule tutvu väikese nõia, Lotte, salaagent Mörrise, Ärbi, Ottokari, Krabati ja teiste vahvate tegelastega» ning lugesid saksa autorite teoseid õpilastele ka ette. Näitusel on eksponeeritud nii eesti- kui saksakeelsed raamatud eri vanuseastmetele, videofilmid ning ajakirjad.

Saksa keele päeva näitust saab raamatukogu lasteosakonnas vaadata 7. detsembrini.

29. oktoobril oli raamatukogus esimene mudilasetund. Juttu kuulates ja vahvat vihmavarju meisterdades veetsid 3-5-aastased lapsed juhendaja käe all toreda tunnikese.

31. oktoobril peeti maakondlik V klasside õpilaste infootsivõistlus «Raamatutes peitub tarkus », mille võitis kesklinna kooli võistkond koosseisus Helene Dimitrjev, Martin Braun ja Liisa Marie Printsmann, õpilasi juhendas Liina Smolina. II koha saavutas Kärstna kooli võistkond ja III koha Kalmetu põhikool. Võistlusel osalenud õpilased kasutavad oma koolitöös nüüd kindlasti julgemini ja teadlikumalt teatmekirjandust.

20. novembril alustab kaheksandat hooaega põhikoolide mälumäng «Pähklipureja». Jätkuvad viktoriinisarjad «Kultuurikonks » ja «Kultuurikonksuke».

Üldlugemissaal esitleb Viljandi 730. aastapäevale mõeldes näitust kahest viljandlasest, kahest fanaatilisest sportlasest ja seltskonnainimesest, kel mõlemal on sel aastal ümmargune tähtpäev. Näitus «Kaks karismaatilist viljandlast: Siim Mandre 100 ja Anton Suurkask 140» räägib 7. augustil 1873. aastal Halliste kihelkonnas sündinud Anton Suurkasest ning 17. oktoobril 1913 Viljandis ilmale tulnud Siim Mandrest.

Suurkask, keda hoolimata Häädemeestes, Tallinnas ja Pärnus veedetud ajast võib pidada elupõliseks viljandlaseks, oli väga viljakas raamatute kirjutaja ja kirjastaja, Mandre aga kirglik iseõppinud pillimees. Anton Suurkask suri 17. aprillil 1965, mõni kuu enne oma 92. sünnipäeva ning on sängitatud Viljandi vanale kalmistule. Siim Mandre suri 89-aastasena 5. veebruaril 2002. Ärasaatmisel Viljandi kultuurimajas mängisid talle sõbrad Olav Salu viiulit ja Sulev Unt klarnetit. Ka Mandre urn tuhaga on maetud Viljandi vanale kalmistule esivanemate hauaplatsile.

Näituse koostamiseks on kasutatud linnaraamatukogu ja Viljandi muuseumi materjale. Välja on pandud valik Anton Suurkase kirjastatud lasteraamatuid ning trükiklišeesid, mille on tõenäoliselt lõiganud tema teismelised pojad Endel ja Heino.

Näituse koostaja Kalli Kuhi kutsub väljapaneku täiendamiseks jagama neist kahest mehest mälestusi, raamatuid vms. Näitust saab vaadata aasta lõpuni.