Praegu aadressil Pärnu mnt 320 asuvas Nõmme muusikakooli hoones asus kunagi Glehni vorsti- ja lihakauplus. Muusikakool alustas seal tegevust 29. augustil 1952. «Kuuskümmend aastat tagasi oli vastloodud muusikakooli kasutuses teisel korrusel kolm õpperuumi ja solfedžoklass. Esimesel korrusel tegutses toona veel 28. kooli algkooli filiaal,» meenutas klaveriõpetaja Helve Kuuskmann .

Aastate jooksul on nii õpilas- kui õpetajaskond suurenenud. «Kui näiteks 1965. aastal oli meil 320 õpilast, siis praegu käib meie majas koos ettevalmistusklassidega ligi 500 last, kuid see on ka maksimum, mida meie maja võimaldab,» ütleb kooli direktor Indrek Vijard.

Ühiskond väärtustab muusikaharidust Tänapäeval on lastel rohkem võimalusi kui näiteks kümme aastat tagasi. Populaarset meelelahutust tuleb igalt poolt palju, kuid muusika nõuab järjepidevat tööd ja süvenemist. Muusikakoolis läheb hästi neil, keda toetab kodu. «Alguses on tore ja huvitav, kuid teismeeas võib huvi kaduda – see aeg tuleb ületada. Kes selle ületab, on võidumees ja pärast enda üle uhke. Muusika õpingud teevad inimese paremaks,» on Helve Kuuskmann veendunud.

Muusikaharidust on ühiskonnas alati väärtustatud. «Sellest annavad tunnistust kas või rohked esinemispakkumised ning paljudele õpilastele kontserttegevus just meeldibki,» sõnas õppealajuhataja Anne Kruup .

Indrek Vijard leiab, et muusikakoolidel on haridusstruktuuris muusikalise alghariduse andjana märkimisväärne vastutus, mida tegelikult koolid üksi kanda ei saa. «Eesti muusikaharidus peab olema jätkusuutlik, et meie laulupeod kestaksid, et meie orkestrites mängiksid eesti muusikud. Jätkusuutlik saab olla siis, kui kultuuriloolistest traditsioonidest kinni hoitakse,» rääkis Nõmme muusikakooli direktor.

Järjepidevuse vajalikkust rõhutavad ka Anne Kruup ja Helve Kuuskmann. «Meie kooli õpetamismetoodikas on klassikaline joon, oleme selles osas konservatiivsed just heas mõttes,» lisas Helve Kuuskmann.

Nõmme muusikakool 60 • Nõmme muusikakooli 60. aastapäeva kontsert algab Estonia kontserdisaalis 24. novembril kell 13. Piletid saadaval tund enne kontserdi algust kohapeal.

• Vilistlaste kokkutulek toimub Nõmme muusikakoolis sama päeva õhtul kell 18.

• Täpsema info õhtu korralduse kohta leiate kooli kodulehelt aadressil www.nmkool.ee .