Meie jaoks on olulised traditsioonid ja vahel näen, et need väärtusi kandvad inimesed ei leia piisavalt rakendust või on nad kõik kuidagi Nõmmel laiali ja alati ei leiagi neid kohe üles.

Jaanuaris sai kokku kutsutud Nõmme spordinõukoda, mis on nüüdseks saanud vormi ja tegevusraamid. See on andnud linnaosa spordiga seotud otsustele laiema kandepinna ja usun, et pikemas perspektiivis toob see Nõmmele ainult edu.

Näen, et sarnast nõukoda oleks vaja, et arutada Nõmme kultuuri- ja kunstielu, muusika- ja hariduselu üle. Meil on nendes valdkondades palju andekaid ja võimekaid tegutsevaid inimesi, kelle koduks on Nõmme ning kes kindlasti tahaksid meie kultuuriellu panustada, kui selleks vaid võimalus anda.

Olen nautinud kultuurikeskuse väga häid kontserte, mis on olnud enamasti täismajale - see on kinnitus, et nõmmelane peab lugu heast muusikast ning headest kontsertidest. Meil on välja kujunenud oma traditsioonid alates Nõmme Kevadest, kus võib näha tegutsemas erinevaid loomeinimesi, lisaks isetegevuslaste toredad ettevõtmised, ning lõpetades Nõmmele linnaõiguste andmise aastapäeva tähistamisega erinevate ürituste ja etteastetega.

Kindlasti sõltub väga palju ka meie lasteaedades ja koolides tehtavast tööst, et õpetada lastele oskusi, mis annavad neile võimaluse oma meelsust ja andeid avada. Märtsis on ka emakeelepäev, mida Nõmme koolides ja lasteaedades ei tähistata vaid ühel päeval, 14. märtsil, vaid enamasti toimuvad meie haridusasutustes erinevad emakeelt väärtustavad üritused, arutelud terve nädala jooksul.

Üheks ajaloo ja kultuuri ning väärtuste hoidjaks on olnud sellel nädalal 10-aastaseks saanud taasavatud Nõmme muuseum, mis tegutseb Nõmme jaamahoones. Kes veel ei ole meie muuseumi külastanud, soovitan kindlasti läbi astuda ja võtta ka sõber kaasa, sest selles armsas koduses muuseumis on võimalik tunnetada Nõmme vaimu.

Samuti kutsun kõiki üles mõtlema sellele, milline võiks olla Nõmme tunnuslause. Palun mõelge ja saatke oma variant Nõmme linnaosa valitsusse märtsi jooksul. Parima tunnuslause väljamõtlejale anname ka auhinna.