Loomulikult on saunal ja sellel kandil paljude jaoks emotsionaalne väärtus, kuid on paratamatu, et asjad muutuvad ning muutub ka elu meie ümber. Kivimäe sauna ümber oli palju kära ja küsimusi, mulle saadeti isegi 208 allkirjaga pöördumine, kus vaid 41 allkirja kuulus nõmmelastele, ülejäänud olid Paldiskis, Kloogal ja mujal Harjumaal, aga ka Lasnamäel elavatelt
inimestelt. Ma ei ütle, et nõmmelaste 41 allkirja on vähe, kuid see pani mind mõtlema, kuidas edasi tegutseda, et meil ikkagi oleks Nõmmel avalik saun. Praegu täidab seda rolli sotsiaalmajas Pihlaka tänaval kuuel päeval nädalas avatud 10-kohaline saun.

Eelmisel nädalal kiitis Tallinna linnavalitsus heaks Tallinna saunade programmi, mille raames saab praegu tühjana seisev kunagine Valdeku kooli hoone multifunktsionaalse sisu ning sinna tuleb ka saun. Kindlasti on selle sauna valmimist vaja veel paar aastat oodata, kuid praegu on see parim lahendus.

Valdeku 13 asuvasse majja rajatakse uus saun (Kivimäe sauna asemel). Uued ruumid saab ka Nõmme sotsiaalkeskus. I korrusel saavad olema Puuetega Inimeste Koja ruumid raske ja sügava puuetega laste ja noorte päevahoiuteenuse osutamiseks (teenus puudub nii Nõmmel kui ka Mustamäel), lisaks saavad probleemsete laste nõustamisega tegeleva organisatsiooni NIRK esindajad endale nõustamisruumid (teenus linnaosa alaealiste komisjoni klientidele). Samuti koondatakse majja praegu kolmes kohas paiknevad linnaosavalitsuse osakonnad. Kuna renoveeritavas majas on ka saal, saab seda kasutada halduskogu, kuid muul ajal linnaosa jaoks vajalike ürituste korraldamiseks. Hoone ümber on piisavalt parkimiskohti parkimiseks ning ka ruumi mugavaks liiklemiseks.

Valdeku 13 hoone renoveerimis- ja ümberehitustöödega alustatakse järgmisel aastal.