Etnotoas õpetas Merilin Lõiv hoburaudsõle valmistamist ja rääkis metallehistööst rahvakunstis. Et Wäega Wärgi naised on „spetsialiseerunud" tikkimisele, siis Tiina Kokemägi, Tiia Johanson, Ave Sinikas ja Eve Burmeister kõnelesid arhailisest tikandist ning õpetasid vars-, side- ja mähkpistet. Ave juhendas ka savist rahvusliku kujundusega lauanõude valmistamist ja Eve T-särgi kujundamist teibitehnikas. Käsitööpäevadel räägiti veel vaselistest ja klaashelmestest eesti naise ehetena läbi sajandite.

Maarja Jõevee õpetas tegema vaselistest ehteid ja klaashelmekeesid. Valmisid ka Vepsa kaitsenukud. Esimese päeva õhtul olid pillidega rõõmu toomas Silvi, Eve ja Ave lõõtsal, Kristiina kandlel. Lugulaule ja tantse oli kaemas ka külarahvas ja toreda üllatusena leidsid laagrilised järgmisel hommikul ukse tagant kotitäie kukeseeni.

Külamajas oli välja pandud käsitöönäitus ja uusi asju valmistati aina juurde. Naised tikkisid kella kahe-kolmeni öösel ja sestap on mõistetav, et kahel hommikul kella viieks neist linnulaulu kuulajaid ja õngitsejaid ei olnud, kuigi mõnel olid õnged kaasa võetud.

Väga hästi haakus pärimuse päevadega etendus „Vormsi perestroika", mille esitasid luuletaja Kristiina Ehin ja rahvamuusik Sofia Joons. Sellest tuli lisaks laagrilistele osa saama hulk publikut ümbruskonnastki.

Ehini poeetilise, mitmekihilise ja lummava teksti taustaks jooksid Vormsi saare ja sealsete inimestega seotud vanad fotod. Hiiu kannel muutus selles loos elusolendiks, keda võrreldi naisega, selle pilli kaudu lõi autor mõjuva pildi erinevatest ajastutest, mis tipnes optimistlikult ehk omakultuuri taasväärtustamise ja elluärkamisega. Sofia Joonsi esitatud lood viiulil ja Hiiu kandlel täiendasid teksti nõtkelt ja emotsionaalselt.

Pärimuse päevade korraldaja Eve Burmeister ütles, et ettevõtmine läks korda: „Õpetasime teisi ja kutsusime juhendajaid väljaspoolt, et saaksime ka ise uusi oskusi. Küsiti talviste käsitööpäevade võimalust, aga siis nende korraldamiseks aega ei ole. Tore oli see, et üks pere, kes otsis võimalust õppida arhailist tikandit, leidis meie laagri kohta info üles internetist. Umbes kolmandik osalejaist käis ka läinud suvel käsitööpäevadel ja uuesti kohtume järgmisel suvel.

Eraldi võib esile tõsta köögitiimi: toitlustusdirektor Inga Kangur oli superkokk, teda assisteeris Liis Burmeister. Osalejad kirjutasid üles retsepte ja nautisid maitsvaid roogi."

Pärimuse päevade toetajad olid Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp, Raplamaa Omavalitsuste Arengufond ja Märjamaa vald. Osalejate suurimad tänud kuuuluvad Velise Kultuuri- ja Haridusseltsile.