Sellel pikal rajal on lõike, mis läbivad ka Meremäe valda. Rajaga tehakse tööd, et pikendada võimalust nautida ürgset loodust, maastiku mitmekesisust, kauneid metsakooslusi, kõrgeid liivakivipaljandeid ja uhteorge. Matkajad ei soovi käia tuimalt mööda maanteid, selles on igati kindel ka rajameister.

Juba teada ja tuntud Piusa ürgoru matkarada oleks võimalik kogu ulatuses viia mööda metsateid Vastseliina linnusest kuni Piusani. Suurt koostööd ja maaomanike head tahet nõudev ettevõtmine annaks võimaluse liikuda turvaliselt, loodussäästvalt ja nautida imelisi vaateid. Meremäe vallas asub ka teine ürgse maastikuga piirkond - Tuhkvitsa oja ja Obinitsa paisjärv, mis läbib pikkupidi tervet piirkonda. Tuhkvitsa oja on tõeliselt väärikas väikevend Piusa jõele.

Sügisene aeg on parim tutvuda maastiku võimalustega ja luua uus matkatee Piusalt Obinitsani.
Kohaliku elaniku Tõnu maastikutundmist kasutades liikus huviliste grupp sellel nädalal mööda matkateed ja pidas plaani, kuidas peidetud 4 kilomeetrit huvitavat rajakest korrastada ja kuidas seda matkajatele tutvustada. Sellised looduslikud rikkused ei tohiks jääda tähelepanuta ja rikastaksid meie kõikide elu.