Kuigi ammuehitatud seltsimaja on läbi aegade kandnud erinevaid nimesid, on tema sisu ju tegelikult ikka üks – pakkuda meie inimestele kultuurset kooskäimise, isetegemise ja ajaveetmise võimalust. Ka rahva harimise seisukohalt on majal oma rolli täita tulnud. Nii on see olnud ja nii see jäägugi – kuni maja püsti seisab. Ja et seisaks, vähemalt sada aastat veel, selle eest tuleb meil kõigil hoolitseda samasuguse armastusega nagu seni.

29.oktoobril toimus rahvamajas väärilise tähtpäeva tähistamiseks kontsert-aktus ja 30. oktoobril tuldi kokku seltskonnapeo õhkkonnas. Kalmistul süüdatud küünlad jäid särama nende mälestuseks, kelle elutöö siinilmas juba tehtud ja kelleta oleks olnud nii varasem seltsielu kui hilisem isetegevus oluliselt vaesemad.

Saali seintel oli möödunud teguderohketest aastatest pildinäitus ja ka asjakohane raamat saadi Laine Nimvitski eestvedamisel ja paljude inimeste koostööna kaante vahele. Rahvamaja pakub tegutsemisvõimalust paljudele isetegevuskollektiividele ja tegu pole mitte ainult vana hea rahvatantsu ja koorilauluga. Oma kindel koht on naisansamblil, näiteringil, regilaulukollektiivil, line-tantsurühmal, mitmel üheaegselt tegutseval noortebändil ja ka maja keldriruumidesse rajatud noortekeskusega sujub koostöö kenasti. Tegutsevad kollektiivid väljendasid oma tänu just neile omasel moel – ülesastumistega juubelikontserdil.

Majast on palju inimesi läbi käinud. Nii isetegevuslasi, palgalisi töötajaid kui publikut. Ühte poleks teisteta. Paljud endised töötajad ei saanud tervise ja kõrge ea tõttu enam peole tulla, ometi olid nad saatnud kaarte ja telegramme südamest tulevate soojade sõnadega nii rahvamaja kui Iisaku inimeste aadressil. Õnnitlejate rivigi sai päris pikk, igaühel oli midagi toredat ja armsat öelda. On tähelepanuväärne, et maja sai vallavalitsuse kingitusena lõpuks omale korraliku sildi, millist pole seni olnudki. Nüüd leiab ka võõram inimene õige koha vaevata üles.

Kuigi 100 aasta tagusest publiku rohkusest (avapidustustes osales 368 inimest) jäi sel korral pisut puudu, oli tegemist ometi armsa ja südamliku sündmusega. Aitäh korraldajatele ja jõudu maja tänastele hingedele – Merle Pikkhofile ja Helge Oonele!

Rahvamaja juhataja Merle Pikhoff luges ette tervituskaarte endistelt rahvamaja töötajatelt.

Naisansambel laulis majale tervituseks laulu „Hoia mälestust“.

Erika Kõllo andis edasi õnnesoovid Maavalitsuselt, Rahvamajade Ühingult ja Jõhvi seltsimajalt.

Evi Ostrak – ikka nooruslik ja särasilmne, igavesti meie inimeste südametes.