Peaosa, rikast härra Aadam Tutsu kehastas väga tabavalt Hannes Teets. Vähem märgatavaks ei jäänud Maila Sepman, Ebe Luige, Koidu Archipov, kes mängisid kihlatud pruute, keda Rakvere kosilane naiseks võtma oli tulnud. Nutikad naised sepitsesid aga rikka härra vastu salaplaani ja tühjendasid oskuslikult petise taskud ning ei läinud talle tanu alla. Lõppkokkuvõttes tuligi ninanipsu saanud Tutsul abielluda majaemand Gansiga, keda kehastas staažikas näiteringis osaleja Helgi Sussi.

Veel astusid etenduses üles Marja-Liisa Sepman, Mairut Tuhkanen ja Veljo Linamäe. Viimane mängis lavapiltide vahetumisel kitarril lugu „Paula sul on poisipea", mis sobis kenasti etendusse. Näitlejameisterlikkust oli igas osatäitmises.

Tuleb märkida, et väike näitering on palju vaeva näinud dekoratsioonidega, kunstnikuks oli peaosaline Hannes Teets. Helgi Sussi (tema on kodukandis teatrit teinud 1961. aastast saadik), sõnul hakkas Hannes silma juba poisikesena, kui ta koos oma isa Tenno Teetsiga, kes ikka asutustes näärivana mängis, kaasas käis. Eks nii see tearipisik sisse süstiti. „Kosilane Rakverest" lavastajaks oli Anne Archipov, kes on samuti staažikas harrastusnäitleja ja on erinevates tükkides kaasa teinud 46 aastat.

 „Kuigi publikut nappis, tahame me veel korra Varbolasse tagasi tulla. Publik oli soe ja võttis meie esinemise kenasti vastu. Ega kevadel kiputa enam eriti teatrisse," sõnas Helgi Sussi. Kogu trupp oli õnnelik, et sai väljaspool kodu mängida, sest iga üleastumine rikastab.

Taas kohtume Valtu rahvaga sügisel, kui nad tulevad külla etendusega „Rong". Helgi Sussi oli valmis veel korra „kosilasigi" kohapeale tooma, et neile, kes tol kevadpäeval etendusele tulla ei saanud, seda lustakat lavastust näidata. Varbolas käiku jäi külalistele meenutama ühispilt ning võõrustajale ilusad sõnad külalisteraamatus.

Varbolas rahvamajas on rahvateatrite küllakutsumine kenaks tavaks saanud. Suured teatrid ja suured tükid etendatakse Märjamaa rahvamajas, kus ka kohalikud usinasti käivad.