Lisaks rändnäitusele on uue tegevusena järgmisel aastal plaanis korraldada teadlaste öö, on ju astronoom ja Eesti astronoomiakoolkonna rajaja Ernst Öpik pärit siitsamast Lontovast. Novembrist on muuseumis väljas ka uus fotodega püsiekspositsioon ning huvilistel on võimalik vaadata dokumentaalkaadreid tsemendivabriku ajaloost.

 „Lisaks juubelile on selle aasta kõige olulisemaks sündmuseks kahtlemata see, et muuseum sai uue katuse. Juubeliga koos tegime ka väikese korjanduse muuseumi põrandate remondi tarbeks ning lootust on, et vähemalt osaliselt saavad põrandad ka järgmisel aastal uuendatud," lausus Onkel. Kunda linnapea Riina Sooääre sõnul läks katuse vahetus maksma 48 000 eurot.

 „Muuseum on oluline osa Kunda linna ajaloost. Ilma ajaloota pole ei olevikku ega tulevikku. Uus katus on parim juubelikink muuseumile. Lisaks omavahenditele saime katuse vahetuseks rahalist toetust kultuuriministeeriumilt, Kunda Nordic Tsemendilt ja paljudelt teistelt eraannetajatelt. Järgnevad tööd, mida muuseumis kindlasti oleks vaja ette võtta, on põrandate vahetus ning akende renoveerimine," ütles Sooäär.

Onkeli sõnul on talvekuudel muuseumi külastamist vähem, põhiliselt käivad külastajad kevad- suvel. Tänavu aasta külastas tsemendimuuseumi ja Kunda turismiinfopunkti üle 500 inimese.

Järgmise aasta esimene suurem grupp väliskülastajaid tuleb tsemendimuuseumisse veebruaris.