Olgu see rahumeelne „Vana vokk" memmede esituses või kapelli „Kõrtsu polka", ikka ühtviisi tajud, et tükitööd siin ei tehta.

Kui võtta eakuse ülemiseks „mõõdupuuks" memmede rühma tantsija Lisette Veide, kes Jürikuu 29. päeval saab 89 aastat täis, siis noorematel on kasvuruumi veel küllaga.

20 aastat on Kadrina rühma juhendanud Aino Orgmets. Aga nimetuse „Vöökudujad" võttis rühm endale alles 1994. aastal. "Vöökudujate" „seest" on pärit ka vokaalansambel, andes kontsertidel hingetõmbamise aega tantsijatele.

Suured on ka klaverisaatja Tiia Kimberi teened, tubli abiline on olnud pianist Lea Leisson. Mõnda aega juhendas „Vöökudujaid" Mare Umbaed. Ei unustatud mainimata, et „Vöökudujate" esimene juht oli Linda Suvi.

Kapell Margus Laugesaare juhatamisel esines, nagu on tavaks öelda, oma tuntud headuses. Okteti mõõtu ansambel on ennast põhjalikult sisse töötanud ning on teretulnud igale rahvalikule peole.

Kui vaadata mõlema kollektiivi viimase viie aasta esinemisi, siis saame kokku aukartustäratava „kunstilise geograafi a".

Vöökudujad on peale Kadrina (siingi 17 korda) ja Tapa käinud esinemisreisidel Viru-Jaagupis, Tõrvas-Helmes, Aasperes, Sõmerul ja Aravetel, aga ka sõprusvallas Janakkalas Soomes.

Kapelli rännurida on samuti mitmesuunaline: käidud on esinemas mitmel pool Lääne-Viru maakonnas, Tallinnas, Keilas, Rakveres, Viru Folgil ja paljudes muudes kohtades.

Külalisena oli saabunud rahvapilliorkester Keilast, esitades palasid oma repertuaarist.

Pidulikus õhkkonnas kulgenud rahvaliku peo rõõmustavaks osaks sai tänamine, teenete tunnustamine.

Neid oli palju, kes seda teha soovisid: oma valla juhid, maavalitsuse rahvakultuuri osakond, Tapa tantsurühm „Eideratas", lahetagused sõbrad Janakkalast ja paljud teised head sõbrad kultuuripõllult.