Teine koht III liigas

Saue JK esindusmeeskond saavutas aastal 2012 kolmanda liiga põhjapiirkonnas auhinnalise teise koha. Meeskond võitis 22 mängust 16, kaotas neli ja viiki jäi kaks mängu. Väravate vahe oli 76:28.

Sel hooajal kogutud 50 punkti on meeskonna rekordsaak läbi ajaloo Väravalööjate edetabeli esikümnes oli kolm Saue JK mängijat. Teine koht kuulus Janar Pajole 19 väravaga ja kolmas koht Carl Sõlele 17 väravaga. Kolmas mees, kes esikümnesse mahtus, oli Kristjan Suurjärv, kes muide liitus meeskonnaga alles poole hooaja pealt.

Tublilt mängiti karikavõistlusi

Saue JK esines tublilt ka karikavõistlustel. Väikestel karikavõistlustel mängis tänavu 72 teise, kolmanda ja neljanda liiga meeskonda. Veerandfinaalis jäi Saue JK esindusvõistkond alla hilisemale finalistile Araratile 0:1.

Eesti karikavõistlustel, kus löövad kaasa kõikide liigade meeskonnad, sh ka esi- ja meistriliiga, tuli Saue JK-l enam kui 100 võistkonna seas 1/32 finaalis tunnistada meistriliiga klubi Narva Trans paremust. Mäng lõppes seisuga 0:6.

Rannajalgpallurid pürivad meistriliigasse

Rannajalgpalli esiliigas, kuhu kuulub ka Saue JK meeskond, on 16 võistkonda. Tänavune hooaeg oli Saue meestel rannajalgpallis seitsmes. Klubi juhatuse esimees Valdis Toomast ütleb, et meeskonna treenimis- ja harjutusvõimalused mängude vahepeal paranesid tuntavalt, kui Saue jaanituleplatsil valmis kolm suve tagasi rannajalgpalliväljak. See kõik väljendub tulemustes: meeskond püsis kogu hooaja vältel esiliiga liidrite seas ja mängib tuleva aasta kevadel meistriliiga üleminekumängu. Vastane on Pärnu Vaprus.

Edukas jalgpallihooaeg on selleks aastaks läbi

Aastal 2013 plaanib Saue JK esindusmeeskond alustada mänge Eesti jalgpalli II liigas, mis toob kaasa hooaja pikenemise, rohkem mänge, kulude kasvu ning sellegi, et hooaja alguses tuleb tõsist vaeva näha, et võistluskalender klappima saada, kuna klubi kolmes meeskonnas mängivad mehed kattuvad osaliselt. Aga samas - kui meestel on tahe ja huvi, siis tuleb kõigega toime.

Valdis Toomast ütleb, et iga poiss peaks oskama jalgpalli mängida ja et tuleb taas töö noortega käima saada, et järelkasvu oleks. Õnneks jagub entusiaste, hoolimata sellest, et sisehooajal treeningtingimused halvenevad, seda kõigil Saue spordiharrastajatel, kuna olemasolev spordisaal on kitsaks jäänud ja uut sisespordihalli vajab koolgi - nii on ka gümnaasiumi direktor Jaan Palumets öelnud.

Saue JK tänab Saue  linna, rannajalgpalli meeskonna hooaja sponsorit, AS-i Toode ning loodab, et koostöö jätkub ja sujub edaspidigi.