Teise punktina oli istungi päevakorras volitatud isiku määramine. Et teostada kontrolli vee kasutajate ja vee-ettevõtja tegevuse üle, määras volikogu volitatud isikuks ühisveevärgi ja kanalisatsiooniseaduse mõistes linnavalitsuse sisekontrolör Jaan Kalbuse, kellel on õigus kontrollida ja teha toiminguid vastavalt ühisveevärgi ja- kanalisatsiooni seadusele. Otsuse poolt hääletas 11 volikogu liiget, viis jäi erapooletuks.

Esimesel lugemisel olid järgmised õigusaktide eelnõud: „Koerte ja kasside pidamise eeskiri Saue linnas", „Sõidusoodustuste kehtestamine", „Koolieelse eralasteasutuse ja lapsehoiuteenuse toetamise kord", „Saue linna 2012. aasta II lisaeelarve", „Saue linna eelarvestrateegia aastateks 2013-2016", „Koolieelses lasteasutusesvanemate poolt kaetava osa määr ja tasumine" ja „Linna esindamine". Volikogu lõpetas kõikide eelnõude esimese lugemise ühehäälselt ja suunas need edasiseks aruteluks komisjonidesse.

Et maamaksumäära kehtestamisel olid arutelu all erinevad variandid - kas kehtestada kogu maksustatavale maale ühtne maksumäär 2,5 % maa maksustamishinnast aastas või tootmismaale ühtne maamaksumäär 2,0% ja kogu ülejäänud maksustatavale maale 2,5% maa maksustamishinnast aastas. Lõpuks otsustaski volikogu enamus toetada IRL-i fraktsiooni ettepanekut tootmismaa maksustada 2,0 % maamaksumääraga ja ülejäänud kogu maa 2,5 % maamaksumääraga. Sellega lõpetas volikogu eelnõu kolmanda lugemise, et linna poolt teha veel uuringuid maksumäära mõjust linna kodanikele ja ettevõtetele.

Volikogu muutis Saue Linnavolikogu 28.04.2005. aasta määrust nr 53 „Õpilasvahetuse stipendiumi ning üliõpilaste välisõppe stipendiumi määramise ja maksmise kord" ja kinnitas stipendiumifondi suuruseks 0,1% Saue linna kinnitatud tulumaksu eelarvest. Määrust oli vaja muuta, kuna kohaliku omavalitsuse finantsjuhtimise seadus muutis eelarve ülesehitust, sh eelarve osasid ja kaotas mõiste „põhitegevuse eelarve", mis oli siiani vahetus(üli)õpilastele stipendiumfondi planeerimise alus. Mõistlik oli stipendiumifond siduda üksikisiku tulumaksu prognoosiga, selle suurus jääb samaks.

Saue linna 2012-2022 arengukava kinnitamise poolt hääletas seitse ja erapooletuks jäi neli volikogu liiget. Arengukava jäi kehtestamata, kuna selleks on vajalik volikogu koosseisu häälteenamus ehk üheksa poolthäält.

Volikogu otsustas mitte astuda MTÜ Harjumaa Ühisteenuste Keskus liikmeks, kuna ei näinud vajadust kiireks liitumiseks. Teemat arutakse tulevikus, kui on selge, kuidas MTÜ toimib.

Kõik volikogu määrused ja otsused on avalikustatud linna kodulehel www.saue.ee ja linnakantseleis.