Samas ei välistanud volikogu Saue valla ja Saue linna haldusterritoriaalse korralduse muutmist tulevikus, kuid enne ühinemisläbirääkimiste alustamist soovivad linnavolinikud kindlasti välja selgitada, mida arvavad kõneluste alustamisest sauelased.

Mida otsustasid naabrid?

Saku Vallavolikogu langetas otsuse 17. mai istungil ja keeldus Saue valla ettepanekust algatada Saku valla haldusterritoriaalse korralduse muutmine ning Saue valla, Saue linna, Saku valla ja Harku valla ühinemine, kuna peab hetkel küsimuste lahendamist ebapiisavaks. Samas tegi Saku vald Saue linnale ja Saue vallale ettepaneku alustada läbirääkimisi koostööpunktide ja ühisosa väljaselgitamiseks, et tagada elanikele teenuste võrreldav ja ühtlane kvaliteet ning kättesaadavus, et osaleda ühisprojektides.

Ka Harku Vallavolikogu otsustas 31. mai istungil mitte nõustuda Saue Vallavolikogu ettepanekuga algatada haldusterritoriaalse korralduse muutmine eesmärgiga moodustada mitmest omavalitsusest üks ja tegi Saue vallale ettepaneku asuda läbirääkimistesse, et arutada Harku valla üldplaneeringust lähtuvat võimalikku piiride korrigeerimist ja igakülgse koostöö arendamist.

Kõik volikogu otsused ja määrused on avalikustatud veebilehel www.saue.ee ja linna kantseleis.

____________________________________________________________________________

Saue vald tegi Saue linnale ning Harku ja Saku vallale 29. märtsi 2012 otsusega nr 20 „Haldusterritoriaalse korralduse muutmise algatamine ja ettepaneku tegemine" ettepaneku alustada läbirääkimisi omavalitsuste ühinemiseks. Eesti territooriumi haldusjaotuse seaduse § 9 lõike 2 alusel esitab ettepaneku saanud volikogu ettepaneku teinud volikogule kahe kuu jooksul ettepaneku saamisest arvates otsuse haldusterritoriaalse korralduse muutmise algatamisega nõustumise või sellest keeldumise kohta.