Plaanis on mitme riigi ühisprojekt NET4UP, mille rahastamine Euroopa Liidu poolt selgub tänavu detsembris ja kus osaleks ka Saue linn. Lühidalt on tegu noorte majandusliku vahetuse programmiga, kuid pikemalt juba siis, kui projekti tulevik on selge ja selles osalemine kindel.

Vestluses Ouincy-sous-Sénart i linnapea Daniel Bessega selgus, et linn on välja arendamas keskust, nagu on plaanis ka Sauel (loe lk 4).

Murelikuks teeb sealsed linna esindajad elanike kooslus. Täna on Ouincy-sous-Sénart´i 8000 elanikust 20% prantslased ja 80% immigrandid. Paneb mõtlema, kuidas ja kas on võimalik neid integreerida või kes peab integreeruma.

Nii Daniel Besse kui Montemarciano linnapea Liana Serrani leidsid, et neil on pigem Eestilt õppida - et sotsiaaltoetuste süsteem peab tagama inimväärse elu, kuid ei tohi olla selline, et inimesel on kasulik töötu olla.

Ouincy-sous-Sénart on 8000 elanikuga väikelinn Pariisi külje all. Saue linn allkirjastas Ouincy-sous-Sénart´iga sõpruslepingu 2006. aasta detsembris. Sõpradega Prantsusmaalt kohtume taas tuleva aasta augustis Saue linna 20. sünnipäeval.

Saue linna visiiti jääb Ouincy-sous-Sénart´i meenutama seinamaal, millel fragment lilltikandiga saanitekist, mille originaal asub Rocca al Mare vabaõhumuuseumis, ja mõlema linna vapid. Teki tikkis Mari Koppel Venesella talust Aimla külast Suure-Jaani kihelkonnast 20. sajandi alguses. Vasakult: Pariisi Eesti suursaatkonna asejuht Martin Roger, Saue linnapea Henn Põlluaas, Serena Sartini, Montemarciano linnapea Liana Serrani ja Ouincy-sous-Sénart´i linnapea Daniel Besse. 

Selline hakkab tulevikus välja nägema Ouincy-sous-Sénart´i keskus.