Suusatamine

Kõigi vabas õhus toimuvate ürituste õnnestumine sõltub teatavasti suures osas ilmast. Eks vaatasid korraldajadki murelikult taeva poole ja mõtlesid, et kas see tormituul, mis Eestimaal hoogu kogus, ikka lubab võistlusi pidada või peab üritus katki jääma. Tagantjärele võib kergendusega öelda, et tõeline torm jäi sel korral Lõuna-Eesti kanti ja Virumaale. Kuressaare ümbruses oli küll vali ja vinge tuul, aga tõelisi suusasõpru see ei eksitanud.

Ligi 70 võistlejat – nelja-viieaastastest kuni üle 60-aastaste „noormeesteni” ja naisteni välja, asusid kell 11 hommikul starti. Rõõmustav oli vaadata oma esimesi suusasamme seadvaid mudilasi üksteiselt õhinal mõõtu võtmas. Mida vanuseklass edasi, seda pingelisemaks konkurents läks. Kõige arvukamalt – 9 võistlejaga - oli esindatud kuni 10aastased poisid.

Stardi-finišipaigas ametis olnud Tarmo Mändlal, Andres Ramstil ja Taimi Kanguril olid käed jalad tööd täis sõna otseses mõttes. Ilm püsis kahe soojakraadi piires ning ümbritsevate majade räästad tilkusid vett, aga sõitmist ei seganud seegi. Hea oli tervitada maakonna üht tublimat suusameest, paljude maratonide võitjat Simmo Kikkast, kellele pakkusid konkurentsi nii Kaarma kui ka mitmete teiste valdade suusatajad. Kohale tuldi nii Pihtlast, Leisist, Salmelt ja muidugi Kuressaarest.

Võistluste abitoimkond Kai Vahter, Ilme Õunapuu, Ott Paakspuu, Liisa Leppik ja Rein Orn olid varunud kehakinnituseks maitsvaid pirukaid ning kuum teegi kulus marjaks ära.

Iga vanuseklassi kolm esimest võistlejat said kaela toredad lumeräitsakakujulised medalid ja diplomid. Kokkuvõttes võib ürituse igati kordaläinuks lugeda ning, kui lumeolud lubavad, saab see võistlus ehk ka lisa. Korraldajad tänavad siinkohal kõiki võistlejaid, samuti vapralt rajal ja raja kõrval abiks olnud lapsevanemaid. Samuti kõiki neid, kes aitasid kaasa selle toreda taliürituse kordaminekule.

Vanuseklasside parimad olid:

N -10 Eliisa Kirst 1 km 5.24
M -10 Silver Vahstein 1 km 4.01
N 10 Laura Arge 1 km 3.15,8
M 10 Karl Jakob Toplaan 3 km 9.45
N 13 Maarja Toplaan 3 km 10.26
M 13 Lenari Kuris 6 km 18.07
N 16 Lisette Toplaan 3 km 9.29
M 16 Oliver Mändla 6 km 17.06
N 19 Johanna Toplaan 6 km 19.33
M 19 Simmo Kikkas 9 km 23.31
NV 1 Annika Vaher 6 km 18.26
MV 1 Aimur Arge 9 km 24.19
NV 2 Merika Rohulaid 3 km 10.41
MV 2 Ando Arge 6 km 20.04

Lauatennis

Saaremaa valdade 19. talimängud on saanud sisse õige hoo. Juba on maha peetud võistlused korvpallis, koroonas ja nüüd siis ka males ning lauatennises. Kui male on olnud Kaarma vallale juba pikemat aega nn paraadala ehk ikka on suudetud võita esikoht, siis lauatennises ei ole kõik nii libedalt läinud. Viimastel aastatel on siiski tänu mitme andeka sportlase elamaasumisega valda, aga ka tuntud spordimehe Andre Käeni tublile treeneritööle suudetud komplekteerida üsna löögijõuline ja tarmukas võistkond. Läinud aastal võideti koguni hõbemedalid, jäädes alla vaid seni võitmatuna püsinud Kärlale.

Enne selle aasta võistlusi tundus olukord kriitiline: mõned tugevad meesmängijad ei saanud osaleda ja küsimärgi all oli ka meie naismängija, seni ainult esikohti tunnistanud Tiia Müürisepa osavõtt. Õnneks suuremad raskused siiski taandusid, Tiia pääses võistlema, lisaks kogenud Andre Käen ning kastanid pidid tulest välja tooma meie noormängijad Rego Rüütel ja Kaur Ellermaa. Ette rutates võib öelda, et poisid said oma ülesandega korralikult hakkama ning vaatamata suurtele kaotustele tuntud korüfeedele, toodi oma punktid ära. Nuriseda polnud põhjust ka loosiõnne üle, tänu millele saadi alagrupis esikoht. Finaali pääsesid neli tugevamat valda eesotsas favoriit Kärlaga, lisaks veel Lümanda ja Leisi.

Teravust ja võidutahet jätkus meie sportlastel siingi, tasuks üllatavalt tubli 3. koht. Võitis traditsiooniliselt Kärla, hõbemedalid said kaela Lümanda mängijad. Tänud tehtu eest meie võistlejatele! Kättevõidetud tubli punktilisa talimängude üldarvestuses lubab taas konkurentsi naasta.

Male

Maletajate võistkond esindas valda koosseisus: Heino Kallas (I laud), Milde Burkova (II laud), Mati Sooäär (III laud) ja Ülle Rahula (IV laud). Pea viis tundi kestnud turniirilt väljusid nad võitjatena.

Meie staažikate maletajate suust võis kuulda palju positiivseid arvamusi vastaste mänguoskuse kohta, eriti noorte hea taseme üle. Mõni juba kaotusele lähedal olnud mäng õnnestus meie võistlejatel enda kasuks pöörata vaid tänu varasematele kogemustele toetudes. Konkurentsi kasvades läheb ka võitmine raskemaks, kuid samas rõõmustaksime meiegi andekate noorte maletajate lisandumise üle.

Suured tänud sportlastele, kes oma tublidusega pöörasid selle sportliku nädalavahetuse ka tulemuste poolest positiivsesse suunda!

Valdade paremusjärjestus males:
1. Kaarma
2. Mustjala
3. Leisi