Laose sõnul on Mihkel Saare kõige vanem Kihnu komando töötaja, kes on olnud ametis komando loomisest saadik 2001. aastal. Päästealased teadmised omandas ta erialastel koolitustel ning praktilistel õppustel ja paistab silma hea tehnilise taibu ja otsustusvõimega kriisiolukordades.

Autasustamisettepanekus päästeteenistuse aumärkide nõukogule kirjutas Ago Laos: „Ta on andnud märkimisväärse panuse Kihnu päästekomando arendamisse, on kolleegidele eeskujuks oma kohusetundliku suhtumisega töösse, tööalaste kogemuste ja teadmistega.

Mihkel lahendab päästesündmusi loovalt, tuleb toime igas olukorras, on meeskonna kindel lüli. Suurematel sündmustel ja õnnetustel on Mihkel alati osalenud ka vabast vahist.

Lisaks päästja ametile on Mihkel alates 1995. aastast tegutsenud kiirabiautojuhina Kihnu valla alluvuses, 2008. aasta detsembrist Lääne-Eesti Päästekeskuse alluvuses ning 2011. aasta veebruarist Põhja-Eesti regionaalhaigla alluvuses. Ta on läbinud mitmed meditsiinialased koolitused ja parameediku kursused.

Kohaliku päästemeeskonna ja kiirabibrigaadi usaldusväärsus on paljus Mihkel Saare teene."

Päästeamet tunnustas vabariigi aastapäeva eel 80 inimest, neist 32 inimest said sarnaselt Mihklile päästeteenistuse medali

Päästeteenistuse aumärkide pidulik üleandmine toimus 22. veebruaril Tallinnas.