Kellega siis kohtusin ja mida arutasime?

Nõmme Koduloohuviliste Koda on tegutsenud 2006. aastast ning nende tegevuse üks peamisi suundasid on Nõmme ajalugu ja Nõmmega seonduvat laiemalt esile tuua. Erilist tähelepanu on nad pööranud Nõmme looja Nikolai von Glehniga seonduvale. Ühe esimese ettevõtmisena panid nad Glehni sünnikodule Jälgimäe mõisas mälestustahvli. Nad on kinkinud Nõmme muusikakoolile pille, et jõulude ajal mängida nõmmelastele Glehni lemmiklugu «Ärgake, nii vahid hüüdvad». Samuti on nad koos meie sotsiaalhoolekande osakonnaga teinud Nõmme vähekindlustatud peredele jõulupakke. Need on vaid mõned asjad, mida ettevõtlikud mehed teinud. Praegu plaanivad nad Glehni lossi tornis taastada seal kunagi olnud pronksist kotka.

2000. aastast saadik on linnaosa kultuurielu ilmestanud Nõmme Jazz - mõnel aastal suuremas, teisel väiksemas mahus. Tuleb tunnustada Nõmme Jazzi toetajate ja Nõmme kultuurielu edendavate inimeste koda ja Nõmme ettevõtjaid, kes olenemata majanduslikult keerulistest aastatest on suutnud seda festivali vedada.

Nõmme-Tallinna Rotary klubi on uhke ajalooga, loodud juba 75 aastat tagasi. Rotarite juhtlauseks on «Ühiskonna teenimine kõrgemale isiklikest eesmärkidest!». Klubi liikmed tundsid huvi Nõmme haridus- ja kultuurielu, heakorra ja tulevikuperspektiivide vastu. Samuti olid nad huvitatud kaasa löömisest Nõmme parkide ja parkmetsade hooldamisel.

Septembris on MTÜ-l Loov Nõmme plaanis teha «Roheliste väravate tänav10. septembril muudetakse Sihi tänav Näituse ja Õie pargi vahelisel lõigul kaubatänavaks. MTÜ Nõmme On Meie Kodu plaanib jällegi alustada sügishooajal erinevate loengute ja tegevustega, et teavitada Nõmme elanikke erinevatel aktuaalsetel teemadel. Lähitulevikus on linnaosavalitsusel kavas Nõmme jaamahoones paar ruumi aktiivsemalt kasutusse võtta, et kujuneks keskus, kus aktiivsete inimeste organisatsioonid saaksid koos käia ja tegeleda kitsamalt oma liikmete, kuid laiemalt kindlasti Nõmme asja ajamisega.