Kohalikud saavad pärisuunas liikuda pärast ratturite kolonni läbimist reguleerijate märguannete järgi, ratturite sõidule vastassuunas on liiklus suletud. Võistlus lõpeb kell 13, 13.15 algab samas võitjate autasustamine ja särgitseremoonia. Osavõtuks on registreerunud 150 ratturit 25 riigist.

Samal päeval on tuuri teine etapp, 3 km ring Tallinnas. Järgmisel päeval stardivad ratturid Jürist ja suunduvad Piibe maanteed mööda Tartusse, läbides 192 km pikkuse distantsi. Kolmandal päeval sõidetakse Tartu linnas 12,5 km pikkust ringi 150 km. Tuur viib võistlejad läbi nelja maakonna ja 15 omavalitsuse. "Rein Taaramäe ei osale, Tanel Kangerti kohta veel ei tea, ülejäänud Eesti profiratturid on stardijoonel," lubas võistluse direktor Indrek Kelk. "Profiratturite velotuuri eesmärk on anda eestlastele võimalus näha eesti rattaproffe võistlemas Eesti teedel."

Võistluse peakorraldaja, klubi Tartu Maraton on alates 2001. a korraldanud Tartus ja Tallinnas rahvusvahelisi profiratturite võidusõite, mis on Baltikumis kõrgeima rahvusvahelise võistluskategooriaga. Neist tuuridest kasvas tänavu välja kolmepäevane velotuur Tour of Estonia. "Meie eesmärk on hoida senist staatust ja arendada sellest sarnaselt varasematele ühepäevasõitudele Baltimaade ja Skandinaavia esinduslikeim võidusõit," rääkis Indrek Kelk.

Tour of Estonia kuulub programmi Estonian Cycling Weekend 2013. Tour of Estonia on registreeritud rahvusvahelise jalgrattaliidu UCI võistluskalendris Euroopa tuuri 2.1. kategooria võidusõiduna. Tuuri üldvõitja selgub 1. juunil Tartus.

Rohkem infot vt ka www.tourofestonia.ee