Mehed alustasid valikute teemalise mänguga Elu oksjon. Igaühele anti 10 punkti. Vastavalt tehtud valikutele sa oma punkte ka kasutasid. Oli kurb, kui valikud said tehtud ja punktid kasutatud, kuid parimad võimalused alles ees - nt kalli inimese elu päästmine, mingi ime lähedase jaoks jne.

Külalised oskasid mängu suurepäraselt siduda igapäevase eluga. Me kõik teeme oma elus valikuid, mõned on halvemad, mõned paremad, kuid iga valik viib meid kindlas suunas. Kui sa ei julge öelda "ei" sõltuvusainetele ja neid tarbivale seltskonnale, viib sinu elu kindlasti hoopis teise suunda kui inimesel, kes neist hoidub. Sa vastutasid iga oma valiku eest nagu mängus, nii ka elus.

Näidati ka videolõiku ja räägiti oma elust. Haarav oli lugu eeskujulikust õpilasest, populaarsest meistersportlasest Erikust, kelle seltskonda otsiti. Võiks arvata, et selline inimene on piisavalt enesekindel ja tark ütlemaks „ei" uimastitele. Sageli aga uudishimu ja soov teistele meeldida ajavad noored nö konksu otsa. Nii juhtus ka temaga. Sõltuvus algas väikestest valedest valikutest - alguses tähistati võistlustel võite alkoholiga, siis võttis keegi kaasa uimastid ja nii see läks. Edasi kulges kõik keeruliselt: võlad, kartus oma elu pärast, lähedastega katkenud suhted ja lõpuks vangla, uimastitest sassis aju, õudusunenäod, agressiivsus.

Alles peale Lootuse küla programmiga liitumist hakkas Eriku elu liikuma ülesmäge, mõned tervisekahjustused on aga alles tänaseni. Ka muist võlgasid ootavad veel maksmist. Kuid tänaseks on ta sõltuvusest vaba, õnnelik pereinimene ja pühendanud oma elu sõltlaste aitamisele.

Lugu oli mõjuv ja meeldejääv ning tema soovitus: "Parem ära proovi!" jäi loodetavasti õpilastele ka meelde. Nii annab alust arvata ka õpilaste loengu kohta kuuldud tagasiside.