_______________________________________________________

Mõned küsimused Kadrile pärast konkursiedu:

Rahvusooper Estonia otsib superstaare oma kunstilisse kollektiivi, soovides neid koolitada omal käel. Loodud on vastav programm ning tiheda valikusõela abil on valitud välja need õnnelikud, kellele teater annab võimaluse läbida sissejuhatav koolitus. Arvestades Estonia teatri pikaajalisi muusikatraditsioone rahvusliku ooperi -, balleti- ja operetikultuuri viljelemisel ja teatri rahvusvahelist tuntust, on noortele antud võimalus sukelduda kõrgkultuuri keskkonda. Oled sa nüüd rõõmus kõige selle üle?

Loomulikult olen väga õnnelik selle üle.

Millega sa praegu tegeled?

Õpin sotsiaaltöö eriala.

Kuidas su kodused selle teate vastu võtsid?

Telefonid aina helisesid, mind oodati koju. Kodused olidki mu esimesed fännid.

Kas su peres on ka muusikaga tegelejaid?

Ema mängib klaverit, on ka laulnud. Isa mängib puhkpille.

Seljataga on esimene nädalavahetus teatris. Kuidas see möödus?

See oli rohkem tutvumine üksteisega ja teatriga. Väga põnev ja omanäoline seltskond on meil koos. Vaatasime kahte etendust: Händeli ooperit „Julius Cesar" ja muusikali „Mees La Manchast". Meile on antud kõik võimalused tunda ennast teatrimajas koduselt, käia ka proove vaatamas. Kogu koolitamine käib täielikult teatri kulul.

Oli kuulda, et te peate vaadatud etenduste kohta ka arvustuse kirjutama. Teater vajab väga uute inimeste mõtteid ja arvamusi lavastustest. On see nii?

Jah, seda me juba tegime, sest teater ootab ka meie tähelepanekuid, pidid vahel väga huvitavad olema.

Kuidas on lood nooditundmisega?

Hädasse ei jää, sest olen õppinud neli aastat klaverit.

Oled praegu 23-aastane. 10 aastat on sind kui lauljat õpetanud ja arendanud ning muusikatarkusi jaganud Lea Leisson. Kas koostöö on teil omavahel sujunud?

On küll. Ta on ikka õpetanud, et häält tuleb hoida, et kogu aeg tuleb pidada kurssi professionaalsuse suunas, sest asjaarmastajalikkus ei vii lauljat edasi. Olen talle väga tänulik!

Soovime Sulle edu!