Kallid valitsejad! Öelge - kas kusagil saun töötab kasumiga? Meie Kasevälja saun on ehitatud 60-datel aastate alguses Iisaku sovhoosi moodustumise ajal kui sovhoosi direktoriks oli Erich Erilt. See oli esimene hoone mis sovhoosis ehitati. Direktor Erilt ütles: „Kõige tähtsam on see, et inimesed saaksid ennast korralikult pesta".

Pileti hind oli sümboolne (20 kopikat). Saun ei toonud sovhoosile mingit kasumit, kuid inimesed olid Erilt'ile väga tänulikud saunamõnude ja pesemisvõimaluste võimaldamise eest. Nüüd on meil oma Eesti Vabariik ja kuna Iisaku saunad töötavad kahjumiga, siis peaksid valla töötajate arvates inimesed ise individuaalselt muret tundma selle eest, et neil pesemisvõimalused säiliksid. Räägitakse, et Kasevälja saun suletakse ja pannakse bussid käima, et inimesed saaksid Iisaku sauna külastada.

Aga see oleks ju täielik absurd. Kas valla töötajad on kursis sellega, kui palju on Kaseväljal vanu ja haigeid inimesi, kes pole võimelised bussi peale minema ja liiguvad abivahenditega? Hea on öelda, et ehitage dušinurgad, aga kui pension on 200-250 € ja soojaarved peaaegu sama suured? Kas vald annab dušinurkade ehituseks toetust või ehitab need dušinurgad ise?

Noored valla valitsejad peaksid mõtlema, et kui Kasevälja saun suletakse, siis võivad siin igasugused mustusest tingitud nakkushaigused levima hakata. Kaseväljal spetsiaalselt saunaks ehitatud hoone on remonditud. Hoone on korras ja puhas. Milleks seda saunahoonet siis tulevikus kasutama hakatakse?

Loodame, et vald meie murele vastu tuleb ja Kasevälja sauna ei suleta ning leitakse raha sauna ülalpidamiseks.

Alla on kirjutanud 35 inimest (perek. Kaur, Alama, Nahk, Allikas, Palmet, Jõgi, Säde, Juuse, Rääsk, Kirsimäe, Alt, Mäesild, Kojus, Reinov. Reest, Pajur, Rebina, Aljand, Aunap, Aimre, Nõmme, Pärna)