2. Millega praegu tegeled? Räägi oma perest.

Töötan Tartus erakoolis klassiõpetajana, eripedagoogina. Olen õpetaja tavakoolis õpiraskustega laste (liit) klassis. Klassis vaid hetkel 3 last, järgmistel aastatel arv kasvab. Minu tööks on aidata lapsi, kellel on suures kollektiivis raske keskenduda, kes on aeglasemad või vajavad rohkem individuaalset juhendamist. Sellisel erialal töötan alles esimest aastat ja jätkan sügisel taas. Õpetaja tööle lisandub sügisest koolis veel HEV koordineerimine. See tähendab üldiselt öeldes, et koordineerin tugisüsteemi koolis ja väljaspool kooli. Olin aastaid tavapedagoog ja see teistsugune, kindlasti ka keerukam eriala, oli minu jaoks väljakutse. Töö on huvitav, pakub eneseteostuse võimalust. Tore on individuaalse töö tulemusena näha laste arengut. Eriti kevadel saab rõõmu tunda. Minu pere on 3-liikmeline. Vanem tütar Carolin (18) õpib Tartu Kivilinna Gümnaasiumis, lõpetab 11.klassi. Carolin on tubli spordi alal.

Ta on tegelenud 12 aastat tantsimisega (stiiliks hip-hop ja show jms) ja toonud koju palju erinevaid tiitleid. Kooli kõrvalt töötab veel treenerina Ülenurme showtantsugrupis, kus juhendab 8-14aastaseid noori. Carolin on ka koolis saavutanud tiitleid nagu näiteks Kivilinna Miss 2011 ja Aeroobikamiss 2011. Viimane tantsualane saavutus on Koolitants 2012 laureaaditiitel. Noorem tütar Kaari (12) lõpetab 6. klassi ja õpib Tartus erakoolis. Kaari on tubli keelte alal. On õppinud aastaid prantsuse keelt ja hetkel õpib süvendatult inglise keelt. Kuressaares elades võis Kaari lauluhäält kuulda sealsetel teatrilavadel. Loodame lauluhäält ka edasi arendada.

3. Kuidas võib olla Sinu tööst kasu oma koduvalla inimestele?

See küsimus on vastamiseks ehk kõige raskem. Kasu oma koduvallale ma oma erialal tuua ehk ei saa. Loomulikult olen nõus Puurmani õpetajatega, tugisüsteemi arendajatega, tegema koostööd ja kutsun neid oma kooli vaatlema. Nimelt alles hiljuti käis minu tunde ja meie kooli tugisüsteemidega tutvumas Kuressaare Gümnaasium. Teistest koolidest on alati midagi endale kõrvataha panna. Näidistundidega olen üsnagi harjunud. Olen andnud palju, palju näidistunde Tartu Ülikooli tudengitele, metoodiku range kontrolli all. Võib-olla see olekski minu panus. Olen õnnelik, et olen pärit Puurmanist. Võin öelda uhkusega: „Vaadake vaid, missuguses koolis (lossis) olen mina õppinud!"

Inge, vilistlane 1988