Järgmistel päevadel madalrõhuala mõju nõrgeneb, kuid selle lõunaserv katab Maarjamaa ja siin areneb päevasel ajal hoogsalt hoovihmapilvi ning nii mõnigi vihmasabin jääb ka öötundidele. Kuid ööd on siiski suuremalt jaolt selgemad ja kuivemad ning õhutemperatuuri miinimumid päikesetõusu eel nädala lõpu poole 5–6 kraadi.

Päeviti on nii päikesepaistet kui pilvi ja vihmasabinaid ning päevane õhutemperatuur tõuseb läänepoolsetes maakondades 14–16, ida pool 18 kraadini.

ILM AASTA TAGASI

2. juunil 2021 kõikus õhutemperatuur 22,2 (Pärnu) ja 3,6 kraadi (Jõhvi) vahel. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tõraveres 1,3 kraadi. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 9,4 m/s.

Kui laupäev tuleb veel sagedaste vihmahoogudega, siis alates pühapäevast saavutab ülekaalu läänepoolse madalrõhuala serv. See pole küll eriti tugev ja ka kaasas olev õhumass on eelnenust vaid tsipake soojem, kuid niiskust on vähem.

Nii muutub ilm alates pühapäevast kuivemaks ja tasapisi soojemaks. Hoovihma võimalus on kohati veel pühapäeval ja esmaspäeval, kuid järgmised päevad peaksid tulema sajuta. Seni mõõduka tugevusega puhunud läänekaare tuul nõrgeneb.

Termomeetrinäidud langevad öösiti jätkuvalt 5 kraadini ja paiguti sisemaal isegi veidi madalamale. Päeval aga aitab päike õhul kiiresti soojeneda 15–20, kesknädalal isegi veidi enam, ja ikka on meremõjuga rannikul jahedam.