„Oma surma aega ja kohta ei saa planeerida. Kui sa just enesetapja ei ole. Mina ei ole. Mu tütar käskis mul teha mõningaid korraldusi,“ seisab paberil selgituseks.

Ärasaatmispeo kutsusid kokku Ave Alavainu lapsed Kata-Riina Luide ja Peeter Nieler koos lähimate sõpradega ning see toimus Ave soovi kohaselt pikka aega tema elukohaks olnud MTÜ Ave Vita! majas ja aias just nii nagu Ave soovis - suure suve ja aiapeoga.

Ka see oli Ave soov, et non-stop mängis majas poeg Peetri üles võetud ja tütar Kata monteeritud eluloofilm, mida Ave ise nimetas „väga naljakaks“ ning mis sai valmis tema 75. sünnipäevaks. Nii ka tehti.

Kogu päeva väldanud aiapeo lõpuks puhuti mulle ja loeti ühiselt ette tütre eestvõttel Ave selleks puhuks kirjutatud luuletus „Nii läheb ta“, mida tuli poetessi soovil teha marssi raiuvas ja üha kiirenevas tempos. Kuna see kukkus toredalt välja, siis läks luuletus kordamisele.

Kohaletulnud said majas vabalt ringi liikuda ja leida mõndagi huvitavat:

„Seda pidu võiks üsna laialt ja varakult kuulutada,“ soovitas Ave oma juhistes ning nentis, et alati jääb neid, kes ütlevad, et küll oleks tulnud, kui oleks teadnud.

Kõigi nende inimeste tarbeks jagame Youtube linki, kus kogu sündmust üle saab vaadata. Ühtlasi märgib Maaleht, et Ave Alavainu on kunagi ka Maalehe toimetuses töötanud ning oleme selle üle väga uhked!