Päike annab kõrvetavat lisa. Õhuke pilvekiht küll tekib taevasse, kuid sadu see ei anna. Südasuviselt sooja ja ilusat ilma hoiab idapiiri taha sirutunud kõrgrõhuala.

Aga lääne poolt on jahedam õhumass juba tulekul, madalrõhkkonna kaasabil jõuab see ühes vihmapilvedega laupäeva öö hakul meie saartele, pärast keskööd mandrile ja suundub edasi ida poole. Hommikupoolikul kandub sajupilvede serv üle Kesk-Eesti ning pärastlõunal on hoovihma ja äikest veel Eesti idatiivas. Õhtuks tõmbub taevas üle maa selgeks. Päevasoe jääb 20° ümbrusse.

ILM AASTA TAGASI

4. augustil 2021 kõikus õhutemperatuur 20,6 (Viljandi) ja 5,4 kraadi (Kuusiku) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pakril 14,4 m/s. Vihma sadas Roomassaares 10,3 mm.

Pühapäeva öö on üle maa selge. Õhk jahtub sisemaal 10° piirist pisut madalamale, läänekaarde avatud rannikul jääb üle 15°. Päeval areneb kaugeneva madalrõhkkonna järel rünksajupilvi ja mõnest tuleb ka sahmakas vihma. Õhutemperatuur tõuseb sisemaal paar-kolm kraadi üle 20°, rannikul on temperatuur veidi madalam.

Esmaspäevast alates pääseb võimule kõrgrõhuala, mis rahustab tuule. Öösiti on taevas selge ja õhk jahtub sisemaal kolm-neli kraadi alla 10° piiri, lahtede ja väinade ääres püsib temperatuur üle 15°. Päeval näitab päikest, aga areneb ka pilverünki, kuid sajuks neil niiskust napib. Õhutemperatuur tõuseb 21–24°ni, rannikul jääb alla 20°.