Pühapäeva öösel eemaldub madalrõhulohk Eesti kohalt itta ning selle järel tugevneb kõrgrõhuhari. Norra merelt läheneb Skandinaaviasse aga juba uus madalrõhkkond ning kahe rõhuala piiril on ikka kohatisi sajuhooge ja ka tuul ei saa täielikult rahuneda. Õhumass on veidi jahedam ning öised miinimumid langevad 5° lähedale, päeval tõusevad näidud 10° ümbrusse.

ILM AASTA TAGASI

6. oktoobril 2021 kõikus õhutemperatuur 17,4 (Kunda) ja 6,4 kraadi (Narva) vahel. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tallinn-Harku jaamas -7,3 kraadi. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Jõhvis 18,1 m/s. Vihma sadas Sõrves 0,4 mm.

Uue nädala algul laieneb Skandinaaviast kirdesse suunduv madalrõhuala oma servaga üle Baltimaade. Nõnda on järgnevatel päevadel taevas nii paksemaid pilvi kui ka selgemat taevast ning aeg-ajalt tuleb vihma. Edelatuul paisub taas tugevaks, võttes madalrõhkkonna kaugenedes hoo maha alles kolmapäeval. Esmaspäeva öösel langeb selgema taeva all õhutemperatuur paar-kolm kraadi alla 5°, kohati 0°ni, teisipäeva ja kolmapäeva öösel jääb taevas pilvisemaks ja termomeetrinäit alla 5° ei lange, päevasooja tuleb 10–13°.