Kärdlas elanud Vilma Tikerpuu oli õpetaja, terviseedendaja, sõber, ema, vabatahtlik. „Alles ta saatis sotsiaalministeeriumi tunnustuse puhul video kaudu õhusuudluseid. Nüüd on meie kord. Aitäh, et olid Hiiumaal,“ kirjutab ajaleht.

Nädalapäevad tagasi tunnustas sotsiaalministeerium Tikerpuud pikaaegse terviseedenduse ja tervishoiu valdkonna eestvedamise eest Hiiu maavalitsuses.

Hiidlased ja inimesed kaugemaltki teavad, et on ainult üks Vilma, oli...

Kärdla põhikool

2018. aastal sai Tikerpuu oma tegevuse eest ka presidendi teenetemärgi. Ta oli Hiiumaal terviseedenduse eestvedaja ja kultuurikorraldaja. Tikerpuu vedas aastaid Hiiumaa südametuba, korraldas mitmesaja külastajaga melanoomipäevi, organiseeris koolitusi Hiiumaa perearstidele ja arstidele ning loonud täiendkoolituste võimaluse Leedus Palanga rehabilitatsioonihaiglas. 2015. aastal sai ta aasta tervisearendaja tiitli. Ta oli Eesti memento liidu juhatuse liige ning vabadusvõitlejate ja represseeritute Hiiumaa ühingu eestvedaja.

„Armas Vilma, jääd ereda tähena alatiseks särama teispool taevalaotust,“ kirjutab ühismeedias Kärdla põhikool, kus Tikerpuu õpetajana töötas. „Ta jõudis hoolida, innustada, algatada ja särada. Hiidlased ja inimesed kaugemaltki teavad, et on ainult üks Vilma, oli...“

Vilma Tikerpuu ärasaatmine toimub sel laupäeval Hiiumaal.

2018. aastal tehtud videost saab näha, kuidas Vilma Tikerpuu koos teise hiidlase Järvi Lipastiga presidendi teenetemärgil järel käis.