Võru lastefestivali peeti juba kuuendat korda, populaarsus on aasta-aastalt kasvanud ning see on juba kindlalt leidnud koha Eesti suurürituste maastikul. Festivalil pakutav programm on niivõrd mitmekesine, et kõikide tegevuste läbimiseks jääb kahest päevast väheseks.

Festivali ala linnas oligi ära jaotatud erinevate teemade järgi. Kaks päeva oli avatud terve rida eriilmelisi teemaparke, kuhu tegevusi valides arvestati laste ja noorte soovide ning mõtetega. Fantaasiahoovis toimetasid mustkunstnikud, tsirkuseartistid ning AHHAA teadusteater, samuti said külalised nautida tantsu- ja akrobaatikaetendusi Ukrainast kohale sõitnud Võru sõpruslinna Kanivi lastelt.

Seiklus- ja atraktsioonidepargis oli üles seatud terve suur batuudiala ning võimalus oli kogeda trossisõitu, panna ennast proovile ronimisseinal, kiikuda kiikinguga, proovida oma tasakaalu slacline´il. Põnevate mängude hoovist leidus hulganisti õue- ja mõttemänge, müstiline filmimajast näiteks robootikat, arvutimänge, virtuaalreaalsust, avatud oli välikino.

Festivali teatrihoovis oli võimalus nautida erinevaid teatrietendusi. Loomasõpradel oli võimalus külastada mini-loomaaeda, avatud oli rõõmsate beebide ala. Kaks pikka päeva täitsid vabalava programmi andekad esinejad. Nagu sellest veel ei oleks piisanud, avati pühapäeval lisaks veel tehnikapark, kus oma masinaid ja varustust tutvustasid politsei, pääste, punane rist, kaitsevägi ja liitlased. Huvilised said sõita linnas ringi kaitseväe tehnika ja rongiga.

Nii palju inimesi, kui oli kogunenud Tamula randa koguperekontserdile, ei ole Võrus kontserditel ammu nähtud. Kontserdil astusid üles Liis Lemsalu ja Ott Lepland ning kohalikud laululapsed. Võru lastefestivali kaunis traditsioon on, et kohalikele lastele antakse ainulaadne võimalus koos staaridega suurel laval laulda. Südamlik ja armas kontsert läks kontserdikülastajatele väga hinge.

Mõeldud oli ka nooretele, kes said möllata Holi festivali stiilis pulbervärvipeol. Peo peaesinejaks oli räppar Arop.

Festival lõpetati suure vahupeo ja maagiliste seebimullidega. Oli see vast pidu!

Lastesõbralik linn

Mõte hakata Võrus pidama Eesti suurimat lastefestivali sündis seitse aastat tagasi. Linna soov oli pöörata rohkem tähelepanu laste- ja noortesõbralikule Võru linnale ning koondada laste lemmiktegevused üheks nädalavahetuseks suurelt linna kokku, et nii omad lapsed kui linna külastajad kogeksid kustumatuid lapsepõlvemälestusi Võrust.

Festival sünnib koostöös väga paljude koostööpartnerite ja vabatahtlikega. Festivali meeskonnas toimetab ligi kolmkümmend inimest ning vabatahtlikult paneb õla alla ligi 400 kogukonna hinge.

VI Võru lastefestival purustas külastajarekordeid ning pakkus kõikidele osalejatele imelist ja meeldejäävat kogemust. Jääme juba põnevusega ootama järgmist aastat, et taas koos laste ja peredega üheskoos rõõmu ja naeru täis festivalil osaleda!