„Oli muidugi üsna ehmatav kuulda, et Saksamaa postiametnik keeldus Iisraeli kuulivesti saatmisest,“ märkis Albert Veksler Jerusalem Prayer Breakfast Youtube kanalis salvestatud erisaates. Koos abikaasa Heliga kirjeldavad nad seal praegust olukorda ja väljakutseid Iisraeli ühiskonnas.

Vekslerite sõnul on praeguseks saanud selgeks, et paljud terroristid olid rünnaku ajal narkootikumi Captagon mõju all, mida on varasemalt kasutanud ka ISISe võitlejad.

„Kahtlemata aitas see neil sooritada uskumatuid julmusi 7. oktoobril. Samas tõestavad nii kinnivõetud terroristide tunnistused kui ka Hamasi surnukehadelt leitud dokumendid, et jõhkrad tapmised, piinamised, põletamised ja vägistamised olid tehtud „juhiste“ kohaselt,“ rääkis Heli Veksler Maalehele.

Venelased kiidavad

Tema sõnul tuleb ka rõhutada, et praeguste suurte Hamasi toetavate demonstratsioonide inspireerijaks pole gazalaste kannatused sõjalises konfliktis, vaid Hamasi ISISe stiilis terrorirünnak. „Khaled Mashal, Hamasi endine poliitbüroo liider, hooples Egiptuse telekanalis, et venelased on lubanud 7. oktoobril juhtunut edaspidi oma sõjakoolides õpetama hakata,“ sõnas Heli Veksler.