Talveõlu on tume ja tummine
Tume õlu sobib eriti hästi eestlaste traditsiooniliste jõulutoitude kõrvale, nagu veri- ja ahjuvorstid, samuti sea- või metssealihast road. Liha ettevalmistamisel võib tumedat õlut kasutada ka marinaadi valmistamisel või ahjuprae kastmiseks. Alkoholimaitse haihtub, küll aga jääb kerge kibedus ja värske leiva maitse.
Wiru Talveõlu on valminud selleks talveks eriretsepti järgi, millest tuleb ka lisanimetus eripruul. Et meeldida nii tumeda kui heleda õlle sõpradele, on märjukeses ühelt poolt jõulisemat ja tummisemat maitset, teisalt karamellilist pehmust ning mahedust. Humala kibedus on jäetud vaid õrnalt tajutavaks toetamaks üldist maitsetervikut.
Pulsi tumeda eripruuli Jõululegendi pruulimisel on kasutatud karamellilinnaseid, mis annavad õllele küll tumeda värvuse, kuid mitte porterile omast mõrusust. Jõululegendi maitse on pisut leivane ja magusam kui tavalisel tumedal õllel, jättes varju humala kibeduse. Seega sobib see rüübe ka sellisele tarbijale, kes tavaliselt suur õllesõber pole.
Tallinna Toidumessi raames korraldatud jõuluõllede pimetestil tunnistasid külastajad selle aasta parimaks jõuluõlleks Pulsi Jäägri õlle. Jäägri õlu on tume eripruul, millele on lisatud paljude erinevate ürtide leotamisel saadud ekstrakti. Kerge ürdimaitse annab kesvamärjukesele erilise värskuse ja järelmaitsesse pisut vürtsikust. Jäägri õlu sobib vürtsikamate roogade, barbeque' ja grilltoitude, kõrvale. Nagu nimestki järeldada võib, on see lausa asendamatu metsloomaprae kõrval. Jäägri õllega võib huvitavamaks muuta ka näiteks tavalist praevorsti - seda küpsetamise ajal märjukesega kastes jääb vorstile meeldiv, kerge ürdimaitse.