Kui praegu saab viikingikülas söömas käia, siis suvest muutub pilt sõna otseses mõttes - kohe maantee kõrvale kerkib muljetavaldava kõrgusega koopia muinaslinnusest koos vahitornide ja kiviheitemasinaga.

Viikingite küla pealik Steve Hindrekson ütles, et puitlinnus on mõeldud ainulaadseks mänguväljakuks nii lastele kui täiskasvanutele.

"Mujal maailmas on teemapargid populaarsed ja levinud turismiatraktsioonid, Eestis neid peaaegu ei leidugi, veel vähem on võimalust leida kohti, mis räägiksid meie rahva muistsest ajaloost ja vägevusest."

Muinaslinnus kerkib otse laieneva Tallinn-Tartu maantee külje alla, jäädes sellest eemale vaid 7-8 meetrit. Maantee äärsesse osasse on planeeritud kõrge muldvall, mille peal kõrguvad vahitornid.

Linnus rajatakse nii, et lastel oleks seal võimalus kõikjal ronida ja tunda end tõeliste viikingitena.

Lisaks tuleb linnuse sisse karuselle ja liumägesid, mis valmivad samuti käsitööna - plastmassist atraktsioone muinaslinnuses näha ei saa.

Muinaslinnuse valmides saab tublit täiendust ka Viikingite küla kultuuriprogramm. Lisaks käsitöölaatadele ja -tubadele, muistsetele rammukatsumistele, seiklus- ja viikingimatkadele on kavas pakkuda külastajatele ka rollimängulisi näidislahinguid, milles on võimalik osaleda ka külastajatel endil.

Praegu on viikingikülas juba valminud suitsusaun Pirita jõe kaldal, lõkkeplats, vibulaskmiskoht ning kõlakoda. Plaanis ja pooleli on hulgaliselt väiksemaid ehitisi, kus huvilistel oleks võimalik viikingiajastu hõngu ninna saada.

Muinaslinnus valmib juuni lõpuks ning on külastajatele avatud ja tasuta.

Projekti käimalükkamist on toetanud Ettevõtluse Alustamise Sihtasutus ja PRIA.