Sarnane muutus on toimunud ka noorte palgatöötajate seas. Kui aasta tagasi soovis 15-34aastastest noortest iga kolmas töötada erasektoris, siis sel aastal on neist peaaegu iga teine valmis töötama mistahes sektoris, peaasi, et tööd oleks.

Keskealistest ja vanematest inimestest eelistab 40% töökohana avalikku sektorit. Võrreldes eelmise aastaga on nende eelistus veelgi enam selle sektori kasuks nihkunud. Avaliku sektori eelisteks peetakse mitmekülgsemaid koolitusvõimalusi ja rasketel aegadel töötajatega arvestamist. Erasektori eelisena nähakse mõnevõrra kõrgemat palgataset.

Kõige eelistatumad tööandjad on infrastruktuuri-, turismi- või finantssektori ettevõttes. Võrreldes 2008. aastaga on finantssektori eelistajaid oluliselt vähem. Kõige mainekamad tööandjad, kuhu kõige suurem hulk inimesi oleks valmis kandideerima, on Eesti Energia, EMT ja Elion Ettevõtted.

Linnainimeste seas on rohkem IT-elektroonikasektoris töötada eelistavaid inimesi. Maainimeste seas on populaarsem metsa- ja toiduainetööstus, aga ka turismivaldkond.

Ülle Pärnoja sõnul mõjutab majanduslangus ja kasvav tööpuudus palgatöötajate ootusi ja suhtumist tööandjatesse ja töösse oluliselt. Täna ei unistata lisasoodustustest, olulisem on, et juhtkond teeks sisuliselt pädevaid otsuseid, mis tagaksid ettevõtte püsimise ja säästaks töötajaid.

Tööandjate maine uuringu korraldas TNS Emor aprillis-mais 2009.