Lihatoodete letist on võimalik lihaveise- ja lambaliha kõrval koju kaasa viia ka küüliku- ja jaanalinnuliha. Esindatud on samuti mahetoodang.

"Mul on siin müügis 60-st tooteartiklist pooled, kõige suurem hitt praegu on metsmustikamahl tänavustest marjadest," räägib Edgar Kolts, Taarapõllu talu peremees Võrumaalt Haanja vallast.

Kuigi enamik talutoodangust pärineb Lõuna-Eestist, on ühte-teist on ka kaugemalt.

"Kui mõnda originaalsemat kaupa siitkandist võtta ei olnud," põhjendab Merle Vall ja toob näiteks jaanalinnuliha Pärnumaalt.

Valli sõnul on kauba valikul põhikriteeriumiks see, et kogu tooraine pärineb talust või väikeettevõttest. Igal kaubal on juures tootja nimi. See, et midagi anonüümselt ei müüda, garanteerib ka selle, et välismaist toitu taluturule ei satu.

Kaup on lettidel tootegruppide kaupa ja seda pakuvad selleks palgatud müüjad.

"Taluturu mõte seisneb ka ostja otsekontaktis tootjaga, meil hakkab laupäeviti toimuma otseturunduse võimalus kas teemade või talude kaupa, kus üks-kaks talunikku on ise oma toodanguga kohal," märgib Vall.

MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti moodustati tänavu juulis viie Lõuna-Eesti Leader-tegevusgrupi ja mõne väiketootja poolt, et oma toodangule müügikanalit leida.

Lisaks Lõunakeskuse sees asuvale taluturule alustas paari nädala eest keskuse sissepääsu juures tööd ka väliturg kaheksa statsionaarse müügiboksiga, kus kaubeldakse aia- ja põllusaadustega.

"Eestimaine kvaliteetne talukaup oligi meil veel puudu," rõõmustab kahe taluturu üle Lõunakeskuse juhatuse liige Jaan Lott.

Avamisel lõid meeleolu pasunapoisid "Popsid", tantsijad "Kagu kabujalakõsõ" ja lõõtspillil Heino Tartes.