Eelnevalt oli volikogule esitatud kümne volikogu liikme allkirjaga umbusaldusavaldus. Umbusalduse põhjuseks oli komisjoni tegevuse kallutatus eraõigusliku Elva haigla huvides, mille juhtkonda kuulub ka Peeter Laasik.

"Palju olulisemate päevakajaliste arutamisteemade asemel tegeleti Laasiku juhtimisel komisjonis suurem osa koosolekute ajast tema enda juhitava Elva haigla huvide kaitsmisega. Kusjuures, komisjoni esimees ei taandanud ennast kordagi aruteludest ja seda veel olukorras, kus ligi pooled komisjoni liikmetest olid tema otsesed alluvad Elva haiglas," ütles Elva linnavolikogu aseesimees Heiki Hansen.

Hansen lisas, et niisamuti ei ole ühele komisjoni esimehele kohane kahepalgeline käitumine linna petnud ettevõtja kaitsmisel. Linnavolikogu keskerakonna fraktsiooni liikmena oli Laasik andnud allkirja nõusolekule linna petnud erakonnakaaslasest vee-ettevõtja fraktsioonist välja heitmiseks. Mõni aeg hiljem võttis ta oma avalduse tagasi ja asus õigustama erakonnakaaslase käitumist ning suure rahalise kahju tekitamist linnale.

Uueks sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esimeheks valiti tuntud elvalane ja arst Ilmar Särg.