Kell 16 algab vanas jaamahoones Haapsalu volikogu erakorraline istung, kus arutletakse raudtee olulisuse ja perspektiivi üle ning moodustatakse rongiliikluse taastamise töögrupp. Loodav töögrupp hõlmab kõiki volikogus esindatud erakondi. Töögrupi ülesanne on leida ja realiseerida kõik võimalused rongiliikluse taastamiseks, sest see on piirkonna jaoks äärmiselt oluline.

Volikogu avaliku istungiga koos toimub raudteeseminar, mille juhatab sisse volikogu esimees Jaanus Karilaidi arutlus teemal, kuidas saavutada raudteeliikluse taastamine. Lääne maavanem Neeme Suur räägib raudtee regionaalsest tähtsusest. Järgnevad ettekanded Eesti parematelt raudteespetsialistidelt — Rein Riisalu räägib teemal „Raudteetranspordi võimalikkusest Haapsalu liinil“ ja Aivar Kesküla teemal „Innovaatilised lahendused raudteetranspordis“. Kõik, keda raudteeühendus ükskõikseks ei jäta, on oodatud osalema ja küsimusi esitama.

Peale seminari taastub vanas jaamahoones rongi saabumist meenutav melu — avatud on jaamapuhvet, jagatakse teed ja pirukat, muusikat teeb ansambel Vennaskond. Päev on kõigile tasuta.
Raudteemuuseum on sel päeval avatud kuni kella 21ni ning sissepääs on 5 kroonise sooduspiletiga.