Firma OÜ M. K. Konsultatsioonid oli huvitatud meierei rendile võtmisest ja selle taastamisest. Leping sõlmiti 50 aastaks tingimusel, et hoone taastatakse lähtuvalt muinsuskaitse eritingimustest. Hoonestusõiguse hinnaks kehtestati 1000 krooni aastas ja viiekümne aasta eest kokku 50 000 krooni, mis kantakse ühekordse maksena Väätsa vallale.

Hoone tuleb vallale tagasi kahel tingimusel: kui tasu ei maksta või kui ehitist lähtuvalt muinsuskaitse nõuetest kolme aasta jooksul ei rekonstrueerita. Plaanide kohaselt peaks maja hakkama tegutsema avalikus funktsioonis pakkudes toitlustus- või muud vajalikku teenust.

Pikaajalise kohustuse võtmine. Järvamaa Haigla AS on saanud positiivse rahastamisotsuse oma projektile eurotoetuste meetmest „Õendus- ja hooldusteenuste infrastruktuuri arendamine“. Projekti raames saab haigla korraliku hooldushaigla korpuse, mis peaks viima senise teenuse täiesti uuele tasemele. Kogu investeeringu maksumus on 25 494 273 krooni. Omaosalus on 9,2 miljonit krooni. Järvamaa Haigla on pöördunud omanike, st valdade poole ettepanekuga katta omaosalus proportsionaalselt aktsiakapitali osaga, mis ühel või teisel omavalitsusel on. Väätsa valla osalus ASis Järvamaa Haigla on 4,125%, mis teeb meie omaosaluse osaks 482 625 krooni. Väätsa vallavolikogu võttis vastu otsuse osaleda selle projekti omafinantseerimise katmises ja tagada sihtfinantseerimine kümne aasta vältel 2012. aastast kuni 2022. aastani igal aastal 48 262,5 krooni.

Väätsa valla 2009. aasta majandusaasta aruande kinnitamine. Kinnitati valla majandusaasta ja 2009. aasta eelarve täitmise aruanne, millega on võimalik tutvuda valla kodulehel.

Õigusaktide muutmine seoses euro kasutusele võtmisega. Vastavalt eurole ülemineku seadusele, tuleb 1. juuliks kõikides kehtivates volikogu määrustes kehtestatud kroonides avaldatud hinnad ümber arvestada ka eurodesse. Volikogu võttis vastu määruse õigusaktide muutmise kohta seoses euro kasutusele võtmisega. Määrus jõustub samal ajal euro käibeletulekuga, s.o 1. jaanuaril 2011.

Maa munitsipaalomandisse taotlemine. Valla munitsipaalomandisse taotletakse järgmised maaüksused: Peetri maaüksus, Reopalu ja Väätsa biopuhasti maaüksus, Hansu maaüksus, Röa ridaelamute pumbamaja maaüksus, Ülejõe parkla maaüksus, Väätsa pumbamaja maaüksus, Reopalu pumbamaja maaüksus ja Roosi maaüksus.