Lootus, et kõike seda saab peagi teha oluliselt meeldivamalt Väätsa paisjärve ümbruses tugineb edukale ideevõistlusele. Nimelt laekus vallavalitsuse konkursile, millega soovisime leida ideid Väätsa paisjärve ümbruses puhkeala kujundamiseks, tähtaegselt kuus tööd, millest viis olid täiesti nõuetekohased ja on peatselt vallarahvale hinnata raamatukogus. Soovime võidutöö välja valida augustikuu jooksul, millele järgneb vastava planeeringu algatamine ja edasi juba projektide ettevalmistamine. Palun igal huvilisel astuda järgmise kolme nädala jooksul raamatukogust läbi ja valida välja meelepärane töö. Nii saab igaüks kaasa rääkida paisjärve ümbruse kujundamises.

Palavad ja kuivad ilmad on toonud valda hulga kurtmist teede olukorra üle – ennekõike kurdetakse tolmutõrje väikse mahu ja lagunevate mustkattega teede-tänavate üle. Asi pole selles, et vallavalitsus ei tea, kus teedel miski asi parandamist vajab, vaid ikkagi selles, et talvest järele jäänud teehoiuraha on sedavõrd napp, et ei võimalda teha isegi korralikumat augulappimist. Otsime siiski võimalusi väiksemate parandusöde tegemiseks suve teisel poolel, kuid tolmutõrje taotlused jäävad kahjuks ootama järgmist aastat. Väikeseks lohutuseks siinkohal on vaid tõik, et Väätsa–Lõõla tee äärsed maad pääsevad tolmust õige pea, kui mustkate maas. Nii palungi kõigilt juhtidelt, kes seda teed kasutavad, mõistmist teetööliste ja liiklusmuudatuste (ümbersõidud jms) suhtes.

Väätsa alevikus teetöid planeeritud ei ole, küll on lootus, et vee- ja kanalisatsioonitorude uuendamise järel saame selles osas olukorra paremaks. Keskkonnainvesteeringute Keskus on teinud positiivse rahastusotsuse, millega toetatakse Väätsa veemajanduse rekonstrueerimise projekteerimistöid. Loodetavasti saame projekti valmides toetuse ka torutöödeks, mis võiksid järgmisel suvel alata. Samas on ette nähtud teekatete taastusremont, mille käigus on mõistlik läbi viia suuremad teeparandused Väätsa alevikus.

Kõige viletsam olukord alevikus on suurte majade vahel Põllu ja Aia tänaval. Lisaks teetöödele oleks seal vaja ka terviklikku lahendust parkimise, haljastuse ja prügimajanduse korraldamiseks. Siit ka minu üleskutse korteriühistutele ja majaomanikele – teeme vastava projekti, mis hõlmaks kõigi korterelamute ümbruse veemajanduse projekteerimise osana. See tähendab küll ühistule väikest lisakulu, kuid nii saame terviklahenduse, mis oleks kõigile osapooltele oluliselt odavam. Osa sellest realiseeruks pärast torude panekut tänavate ja kõnniteede näol valla rahastusel, osa saaksid kasutada ühistud maja parkimise lahendamiseks vastavalt oma võimalustele.