Saverna PK õpilane Valter Kuld on eeskujulik õppija ja sai Miksikese pranglimisvõistlusel maakonnas 2. klassi arvestuses individuaalse 1. koha. Erik-Villem Lehtmäe, Nele- Liis Väise, Ulvi Eit, Hardi Häelme, Heiamar Tamm, Virgi Ülpri, Edith Varb ja Sten Väise on eeskujulikud õppijad. Carolin Lumi on eeskujulik õppija ja saavutas pranglimises 3. klasside arvestuses individuaalse 1. koha, lisaks saavutas Põlvamaa kergejõustiku MV palliviskes 1.-3. klassi arvestuses 2. koha. Suule Silliksaar oli Põlvamaa etlejate konkursil parim etleja ja suunatud esindama maakonda vabariiklikule konkursile. Liisi Tamm on eeskujulik õppija ja saavutas vabariiklikul joonistusvõistlusel 5.-8. kl arvestuses 3. koha. Karl- Johannes Lehtmäe sai maakondlikul vene keele olümpiaadil 6. kl arvestuses 1. koha ning saavutas vabariiklikel noorkotkaste olümpiamängudel võistkondliku esikoha. Jaana Jurtin sai maakondlikul vene keele olümpiaadil 7. kl arvestuses 2. koha ja Maria Medvichuk 8. kl arvestuses 3. koha. Fred Varb saavutas vabariiklikel noorkotkaste olümpiamängudel võistkondliku esikoha. Hendrik Varul on eeskujulik õppija ja saavutas vabariiklikel noorkotkaste olümpiamängudel võistkondliku esikoha.

Saverna PK õpetajatest said tänukirja õpilaste tulemusliku juhendamise eest olümpiaadidel, konkurssidel ja võistlustel Saidi Tammeorg, Svetlana Meitsar, Kaire Siimus, Krista Varul ja Alar Tamm.

Valgjärve PK 3. kl õpilane Merili Länik on eeskujulik õppija. Tema klassiõde Katrin Rüütli on eeskujulik õppija ja saavutas maakondlikul jalgrattavõistlusel Vigurivänt 2010 individuaalse 1. koha 10-12-aastaste tüdrukute hulgas. Nende klassivend Kaur Nukka õppis viitele ja saavutas maakonna kergejõustiku MV mitmevõistluses individuaalse 2. koha oma vanuseklassis. Triin Rüütli on eeskujulik õppija ja saavutas maakonnas Osava Korvpalluri võistlusel individuaalse 3. koha 4.-5. kl tüdrukute arvestuses. Mari-Liis Länik sai Põlvamaa 41. talimängudel suusatamises võistkondliku esikoha ja KT vabariiklikul suusavõistlusel võistkondliku 3. koha, maakonna kergejõustiku MV 400 m jooksus individuaalse 2. koha ja maakondlikul jalgrattavõistlusel Vigurivänt 2010 individuaalse esikoha 13-15-aastaste tüdrukute arvestuses. Valgjärve PK 8.klassi õpilane Triin Sellis võitis maakonnas koguni 4 aineolümpiaadi: keemia, geograafia, bioloogia ja ajaloo ning sai 2. koha maakondlikul saksa keele olümpiaadil. Keemiaolümpiaadi võitjana kutsuti Triin üleriigilisele keemiapäevale ja geograafias vabariiklikule olümpiaadile, kus saavutas 9. koha. Triin on tubli ka spordis: Põlvamaa MV murdmaasuusatamises individuaalne 2. koht N 16 vanuseklassis, KT vabariiklikul suusavõistlusel võistkondlik 3. koht, koolinoorte suusatamise MV maakonnas 3. koht 8.-9.kl tüdrukute arvestuses, Pala noortemaratonil oma vanuseklassi võitja. 2009.a. suvest veel 2 saavutust: J. Hurda kodulooliste uurimistööde konkursil 2. koht ja H. Raidla nukukonkursil parima töö tiitel.

Valgjärve PK õpetajatest said tänukirja õpilaste tulemusliku juhendamise eest olümpiaadidel, konkurssidel ja võistlustel Anne-Mare Zupping, Ell Sellis, Kaja Raud, Ilse Aigro ja Inge Mark.

Vastuvõtule tulnuid tervitasid väikese kontserdiga Valgjärve PK vilistlane Sigrid Luiga ja tema sõbrad Mari ja Karmo, kes esitasid tuntud lastelaule uues kuues ja mõned omaloomingulised lood. Tänusõnu tublidele õpilastele, nende vanematele ja õpetajatele laususid Valgjärve vallavanem Kaido Kõiv ja hariduskomisjoni esinaine Anu Luiga.

Lisaks tänukirjale anti tublidele õpilastele ümbrik preemiaga. Lõpuks pakuti kõigile kringlit ja puuvilju.

Loodan, et järgmisel kevadel on meie vallas taas palju õpilasi, keda erilise tubliduse eest kiita. Toredat suvevaheaega kõigile õpilastele!

Suur tänu meie valla tublidele õpetajatele! Hingesoojust ja pühendumust ning kosutavat suvepuhkust teile!

Tänu tublidele lastevanematele! Armastust ja pikka meelt laste kasvatamisel ning aktiivset koostööd kooliga!