Alustasime oma seiklusi köisraudteel, mis viis üle Koiva jõe. Kui raudteel sõidetud, mindi edasi Turaida lossi. Käidi torni tipus ja vaadati ka vanu lossiaegseid esemeid. Veidi eemal oli võimalus osta meeneid. Osteti ka kurikuulsaid Sigulda kepikesi. Meened ostetud ja lossis käidud, sõideti edasi Cutmani koopa juurde, mis on teadaolevalt Baltikumi suurim. Nähti ka suuri viinamäetigusid.

Edasi sõideti kauaoodatud seiklusparki. Alustuseks mindi seiklusrajale, mis polnudki nii lihtne kui paistis. Kes enam seigelda ei tahtnud, võis minna sõitma kollase bobi-moodi kelguga rajale, mis tuli käänulisena mäest alla. Ja just see atraktsioon sai meie õpilaste hulgas populaarseks. Seda sõideti kõige rohkem seitse korda.

Ja siis oli võimalus julgematel end katapuldi abil õhku lennutada. Seda oli kõigil huvitav vaadata. Neil, kes seda tegid, oli lõbus, kuid veidi hirmus teha. Sel ajal, mil julgeid õhku lennutati, oli üles sätitud väike piknik, kus kõik said teha endale võileiba, süüa pitsat või rabarbrikooki.

Edasi ootas kõiki ka läti pood, kus kõik käisid. Ning algas sõit kodu poole. Kui olime koju jõudnud, olid kõik õpilased, õpetajad ja lapsevanemad rõõmsad, et sellise seikluse ette võtsid. Mis sellest, et ilm alguses veidi kehv oli! See oli tore reis Lätti!