Kevade saabudes käisime korduvalt õppekäikudel metsateedel kevade hääli kuulamas, esimesi sinililli ja looduses toimunud muutusi otsimas. Uurisime erinevate puude okstel pungade puhkemist, jälgisime külvatud seemnete arengut ja taimede kasvamist. Käisime ka oja ääres vaatamas suurvett ja uurimas vee-elustikku. Käisime vaatamas teatrietendusi „Vahva koolitund”, „Kolm suurt soovi”, „Karlssoni koolitund” ja tsirkuseetendust „Piip ja Tuut”. Teatrikuul tegime ise teatrit. Rühmad õppisid mitmeid näidendeid, valmistasid kostüüme ja dekoratsioone. 19. märtsil toimus suur Sipsikute teatripäev, kus õpitud etendusi mängiti. Õppisime teatrisse tulekut, pileti ostmist ja teatris käitumist.

Toredad on päevad, kui külla tullakse. Üks meeleolukamaid päevi oli, kui külas käis Ainar Käär, kes näitas lastele madusid (kuningboa, vikerboa ja piimamadu), tarakane, rotte ning merisiga. Ta tutvustas nende loomade eluviise ja elupaiku. Lapsed said madusid vaadelda, katsuda ning suurt kuningboad kaelas kanda. Elevust ja uudishimu oli rohkesti ning hirmu ei tundnud keegi.

Mais käis meil Ilumetsa RMK-st külas Terje Pung, kes tutvustas siili ja tema elu metsas. Lapsed said hiljem värvida pilti siilist ja lahendada nuputamisülesandeid ning ristsõnu siiliteemalisel töölehel. Kuu lõpupäevil käisime vanema rühma lastega väljaõidul Erastvere RMK-s. Lapsed osalesid Pilvi Saare juhendamisel õppeprogrammis „Kop-kop, kes siin elab?”. Istutasime männitaimi, kohtusime jänesega, kes rääkis oma elust metsas, ja grillisime lõkkel viinereid. Mõned päevad hiljem käisid ka noorema rühma lapsed väljasõidul Erastvere RMK-s.

Osa oleme võtnud ka mammaste Lasteaia korraldatud loomevõistluses „Sipsikute seiklused” ja Räpina Lasteaia turvalisuseteemalisest joonistusvõistlusest. Viimasele võistlusele saadetud töödest tunnustati Marie Loogi tööd aukirja ja meenega.

Toimus ka väikeste nõidade trall – nõiad otsisid aardeid, tutvusid ravimtaimedega neid vaadeldes ja nuusutades, maitsesid nõiajooki-sööki, lugesid nõiasõnu ja lõid luuatantsu.

Emadepäeva tähistasime lõbusa kontserdiga „Kirev putukate pidu”, kus kõik osalised olid mingi putuka kostüümis.

Toimunud on ka mitmeid sportlikke üritusi ja ettevõtmisi. Jüripäeval said lapsed jürijooksu teha päris ehtsa tõrvikuga. Joosti nii individuaalselt kui ka meeskonniti. Mais toimus vahva meremeeste ja –röövlite sportlik tegevushommik. Osavus, täpsus, kiirus ja muud oskused tuli proovile panna erinevate ülesannete ja vahendite kasutamisega takistusrajal. Tantsisime õpetaja Ere lõõtsalugude saatel meremehetantse ja joonistasime mereteemalisi pilte. Suursündmuseks oli ka osalemine maakonna lasteaedade liikumis- ja tantsupeol „Suur kevadpidu metsas”. Loosi tahtel pidid meie lasteaia lapsed olema jaaniussikesed. Peoks tuli välja mõelda jaaniusside esinemiskava ja selgeks õppida neli ühistantsu, millega lapsed edukalt ka hakkama said. Pidu Intsikurmus oli väga tore.

Lastekaitsepäeval toimus õues lõbus veepäev. Kuigi ilm oli külm ja tuuline, mistõttu osa planeeritud veemänge jäi ära, oli lusti ja rõõmsaid kilkeid kaugele kuulda. Iga laps sai mullitaja, millega värvilisi mulle puhuda ja peagi oli kogu lasteaia õu värvilisi mulle täis, mis vahvasti tuules lendlesid. Mängisime ka veega võistlusmängu „Liikuv veetops.” Lapsed said näidata oma tähelepanuvõimet, täpsust, osavust ja kiirust. Nii see kevad on möödunud märkamatult, täis askeldamist.

31. mail läks teele järjekordne lend lõpetajaid.

Juba 21. lend: Erna-Heleene Mölder, Lisete Härma, Ke Nette Nerva, Laura Orav, Karel Schattschneider, Markkus-Mauno Hõlst. Toredat kooliteed!